„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Madarak és fák napja

Iskolánk tanulói május 10-én a Madarak és fák napja alkalmából akadályversenyen, előadásokon és kézműves foglalkozáson vettek részt.
A délelőtt programja két helyszínen zajlott. A 6 állomásból álló akadálypálya a ligetben került kialakításra. A feladatok megoldásához kreativitásra, csapatszellemre és megfelelő időérzékre is szükségük volt a gyerekeknek. Az állomáshelyek témái között szerepelt az év madara és fája, keresgélős ügyességi játékok, célba dobás, lábnyomozás, dalolás, állatvédelmi eszközök. A gyerekek a feladatokat forgószínpad szerűen oldották meg. A menetleveleikre a megállóhelyeken gyűjthették be a jó megoldásokért járó pontokat. A verseny lebonyolítását Dr. Jandrasits László és Szabó Imre természetvédelmi őrök az Őrségi Nemzeti Park munkatársai, valamint Csehné Farkas Marietta, Némethné Kis Emerencia, Szivós Máté és Császár Levente segítette.
Az iskola épületében a tanulók meghallgathattak több érdekes előadást, köztük a madarak védelméről szólót Faragó Ádám zoológus tolmácsolásában, a Hagyományőrzésről Soós Zoltán tanár úr beszélt, míg a 3. c osztály tanulói, Ropos Anna, Scheiber Leila, Kelemen Farkas és Németh Ambrus rövid beszámolót prezentáltak a „Szeresd a Földet!” című országos projektversenyről, amin előkelő 2. helyezést értek el.
Köszönjük a programok szervezését Jandrasitsné Kutasi Alexandrának.
    
    
    
                          
 

További hírek

Közlekedésbiztonsági verseny Körmenden

A körmendi Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum a rendőrséggel együttműködve Közlekedésbiztonsági ügyességi versenyt szervezett 2023. október 3-án az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

Tovább olvasom »

Kukucskáló 2023.

Minden leendő első osztályos gyermeket és szüleiket szeretettel várjuk október 16-án a Kukucskálónkra, amely 16.30-kor kezdődik iskolánkban!    

Tovább olvasom »

A magyar népmese napja

A magyar népmese napját szeptember 30-án ünnepeljük, Benedek Elek meseíró születésnapján. Péntek délután iskolánkban mi is megemlékeztünk a híres meseíróról és a népmesékről is bővebben

Tovább olvasom »

Európai Diáksport Napja

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksport Napja elnevezésű eseményhez, amelyet ma délelőtt szerveztünk meg tanulóink számára. A mozgásos rendezvény alapvető célja, hogy a gyermekek

Tovább olvasom »

Nyelvek Európai Napja

Iskolánkban szeptember 28-án ünnepeltük a Nyelvek Európai Napját. Ebben a tanévben Zoli bácsi, Judit néni és Anita néni hívta fel a német és angol nyelvet

Tovább olvasom »

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Aktuális híreink

Heti étlap

Térkép

Média pályázat