„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Iskolánk napjainkban

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola életében rendkívüli a 2021. szeptember 1-jei dátum, hiszen ettől a naptól kezdve intézményünk 13 év után újra fogad felső tagozatos diákokat.
2021 nyarán számos felújítási munkálat zajlott annak érdekében, hogy minél komfortosabb, korszerűbb és barátságosabb környezetben dolgozhasson gyermek és felnőtt egyaránt. Az informatikai terem modernizálása mellett elkészült a táncterem, több osztály új padlózatot kapott vagy éppen a régi parketta került felcsiszolásra. A tornateremben modern és egészségkímélő sportpadló várja a diákokat. Az iskola IKT eszköztára is bővült interaktív panelekkel, asztali számítógépekkel és projektorokkal. Mindez a Szombathelyi Tankerület segítségével valósult meg.
A gyermekközpontú, szakmailag felkészült pedagógusaink és nevelőink a megfelelő szintű tudás és az örök érvényű értékek átadása mellett arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy nyitott és életvidám gyermekeket neveljenek a jövő számára.
Iskolánk erőssége a színvonalas idegen nyelv oktatás, mely kiváló nyelvtanáraink munkájának eredménye. A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva, játékos módon sajátítják el a nyelvtanulás alapjait. Már első osztálytól lehetőség nyílik a nyelvtanulásra. Kínálatunkban szerepel a német és az angol nyelv alap- és emelt óraszámban történő oktatása, illetve a német és a szlovén nyelvet nemzetiségi oktatás keretében is választhatják tanulóink. Kulcsfontosságú számunkra a Szentgotthárd környéki nemzetiségek nyelvi, irodalmi, kulturális örökségének megőrzése, ápolása. Szakköri kereteken belül pedig az olasz nyelvvel is megismerkedhetnek diákjaink.
Támogató és szeretetteljes légkörben folyik a nevelő-oktató munka iskolánk eltérő tantervű tagozatának alsó és felső évfolyamán egyaránt. Az ott tanuló gyermekek rendszeresen, aktívan részt vesznek iskolánk különböző programjain, versenyein. Sikert értek már el helyi, megyei és országos versenyeken egyaránt.
Tanulóink érdeklődési köréhez igazodva számos szakkört indítottunk alsó és felső tagozaton egyaránt – rajz-, jóga-, informatika-, matematika-, természetvédelmi szakkör és énekkar várja a gyerekeket szabadidejük hasznos eltöltése érdekében. Tanáraink változatos és izgalmas szabadidős programokat szerveznek egész tanévben, a nyári szünetben pedig különböző táborokba várunk kicsiket és nagyokat.

Naptár

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép