„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Szakköreink

Angol szakkör

A nyelvi foglalkozásra délután, heti egy órában kerül sor, amelynek célja az angol nyelvi készségek fejlesztése, a nyelv eredményes elsajátítása, valamint a tanultak kreatív használata.

Játékos keretek között, kötetlen formában sajátíthatják el a tanulók az angol nyelv alapvető szavait, ahol a motiváció, valamint a pozitív megerősítés kiemelt szerepet kap.

Pedagógus: Csalló-Pungor Anita

Rajz szakkör

Bárki jelentkezhet, aki szeretne rajzolni, festeni, alkotni és egy boldog, vidám csapat részese lenni.

Az ábrázolás alapozó funkció, melynek segítségével kialakul a vizuális kifejezésmód. Személyiségfejlesztő hatásával az értelmi képességeket alakítja. A játékos tevékenységek segítik a gyerekek problémamegoldását és gondolkodását.

A foglalkozások során fejlődik a gyerekek kézügyessége, kreativitása, szín- és formaérzékelése.

Pedagógus: Jandrasitsné Kutasi Alexandra

Énekkar

A zene Mindenkié”. Nélkülözhetetlen és fontos életünkben. Ebben a kórusban nemcsak a zenét próbálom megszerettetni a tanulókkal, hanem azt is megtanulhatják, hogy milyen egy kis közösséghez tartozni, milyen egy rendezvényen fellépni. A próbákat kedden és csütörtökön tartjuk. Nincs házi feladat, a szakkörön a gyerekek életkorának megfelelő, vidám, modern zeneszámokat tanulunk. Bízom benne, hogy minél többen színesíthetjük az iskolai eseményeket szép énekünkkel!

Pedagógus: Horváthné Kovács Adrienn

Informatika szakkör

A szakkör elsődleges célja az e-Világ, az online környezet jobb megismerése, a digitális kultúra tantárgy megszerettetése, a gyerekek meglévő ismereteinek bővítése, a megszerzett tudás szinten tartása, elmélyítése.

A diákok a foglalkozások alatt begyakorolják a számítógép használatát, tapasztalatokat szereznek a grafika, a szövegszerkesztés, a táblázatkezelés és bemutató készítés világában. Megismerik az Internet helyes használatát, interaktív táblán oldanak meg játékos, gondolkodtató feladatokat.

Az informatika a gyermekek számára olyan készségek, képességek fejlesztését is lehetővé teszi, mint a figyelem, a gondolkodás, az emlékezet, a kreativitás, a térbeli és időbeli tájékozódás, valamint a finom mozgások gyakorlása. A tanulók a szakkör keretein belül olyan ismereteket sajátítanak el, melyek kepéssé teszik őket a jövőben az informatikához kötődő egyéni, önálló munkára.Pedagógus: Tóthné Nagy Emese

Matematika versenyfelkészítő

Bolyai csapatverseny, Zrínyi Ilona – Dunántúli esélyteremtő – és Kenguru egyéni matematika versenyekre történő célzott felkészítésre, érdekes feladatok megoldására, együtt gondolkozásra hívok érdeklődő és motivált tanulókat.

A sikerélmény, a kulcskompetenciák fejlesztése közös munkával, játékos formában valósul meg.

Hiszem, hogy a matematika megérthető és szerethető, várom a jelentkezőket!

Pedagógus: Medgyes Szilvia Mária, Tóthné Nagy Emese

Jóga szakkör

A gyerekjóga óra teljesen más, mint a felnőtt jóga. Jóga szakkörünkön sok játékkal, mesével és utánzással vonjuk be a gyerekeket a gyakorlatokba.

Nehéz elképzelni, hogy az örökmozgó gyerekek hogyan jógáznak, hiszen alig tudnak megülni egyhelyben. A gyerekjóga nem erről szól, nem is ez a cél. A cél a mozgás, amit szívesen végeznek a gyerekek.

A gyermekjóga:

–          javítja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket

–          fejleszti a testtudatot, segíti az egészséges testkép kialakulását

–          segít a helyes testtartás kialakításában

–          kompenzálja a sok ülés káros hatásait

–          erősíti az immunrendszert

–          fejleszti a koncentrációs készséget

–          komplexen fejleszti az idegrendszert

–          segít az érzelmek megélésében, kezelésében, kifejezésében

–          támogatja az önismeretet, növeli az önbizalmat, kitartást

–          segít a helyes önértékelés kialakulásában

–          oldja a szorongást, feszültséget

 – kiegyensúlyozottságot eredményezSzakkörünkön megmutatjuk a gyerekeknek, hogyan lehet vidám hangulatban, játékosan megismerkedni a jógával.

Pedagógus: Dancsecs Borbála

Atlétika szakkör

Sok tanuló kedvence az atlétika, a csapatjátékok és a csoportversenyek. Szivós Máté testnevelés tanár szeretettel várja a mozogni vágyó gyermekeket az atlétika szakkör keretein belül.

Foci szakkör

A foci rendkívül népszerű a gyermekek körében és most már nem csak a fiúk, de a lányok is egyre szívesebben választják ezt a mozgásformát, csapatjátékot. Szivós Máté testnevelés tanár szeretettel várja a mozogni vágyó gyermekeket a foci szakkör keretein belül.

Kézilabda szakkör

A foci mellett a másik legnépszerűbb sportág a kézilabda az iskolában tanuló diákjain körében is. Császár Levente testnevelés tanár szeretettel várja a mozogni vágyó gyermekeket a kézilabda szakkör keretein belül.

Kosárlabda szakkör

Kosárlabdázni élvezet és ezt sokan tudják a diákok közül is. A csapatjáték kedvelőit Császár Levente testnevelés tanár szeretettel várja a kosárlabda szakkör keretein belül.

Naptár

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép