„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Elballagtak nyolcadikosaink

A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola 2021 szeptemberében önálló intézményként kezdte meg működését, mely során tizennégy év után újra 8 osztályos iskolaként működik. Az idei év lezárása külön öröm volt az itt tanító pedagógusok számára, hiszen újra 8. osztályosok ballagtak az intézményből. Az ünnepi esemény június 15-én 17 órakor kezdődött.

 Búcsúzunk tőletek felirat és színes, élő virágokkal feldíszített aula várta a ballagó diákokat és szüleiket az év utolsó tanítási napján. Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezető ünnepi beszédében megköszönte a szülőknek a bizalmat és az együttműködést, a búcsúzó diákokhoz pedig személy szerint, külön-külön intézett kedves és biztató szavakat. A családias és megható ünnepi eseményen a felsős tanulók köszöntek el a ballagó diákoktól, akiktől aztán a 6. osztályosok büszkén vették át az iskola zászlaját és a szalagot, melyen a hat nyolcadikos neve szerepelt. A szép szavalatok és ünnepi beszédek mellett az iskola énekkarának színvonalas műsora tette méltó eseménnyé a búcsúzó diákok és szüleik számára a ballagást, melynek vezetője Horváthné Kovács Adrienn.

A ballagás lezárásaként Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezető egy tanulságos történetet olvasott fel, mely arra buzdítja a nagybetűs élet küszöbén álló fiatalokat, hogy szorgalmasak, emberségesek legyenek. Levonva a mese végső következtetéseit pedig azt kívánta nekik, hogy megtalálják azt a helyet életükben, ahol megbecsülik őket és meglátják a bennük rejlő értékeket.

További hírek

Közlekedésbiztonsági verseny Körmenden

A körmendi Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum a rendőrséggel együttműködve Közlekedésbiztonsági ügyességi versenyt szervezett 2023. október 3-án az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

Tovább olvasom »

Kukucskáló 2023.

Minden leendő első osztályos gyermeket és szüleiket szeretettel várjuk október 16-án a Kukucskálónkra, amely 16.30-kor kezdődik iskolánkban!    

Tovább olvasom »

A magyar népmese napja

A magyar népmese napját szeptember 30-án ünnepeljük, Benedek Elek meseíró születésnapján. Péntek délután iskolánkban mi is megemlékeztünk a híres meseíróról és a népmesékről is bővebben

Tovább olvasom »

Európai Diáksport Napja

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksport Napja elnevezésű eseményhez, amelyet ma délelőtt szerveztünk meg tanulóink számára. A mozgásos rendezvény alapvető célja, hogy a gyermekek

Tovább olvasom »

Nyelvek Európai Napja

Iskolánkban szeptember 28-án ünnepeltük a Nyelvek Európai Napját. Ebben a tanévben Zoli bácsi, Judit néni és Anita néni hívta fel a német és angol nyelvet

Tovább olvasom »

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Aktuális híreink

Heti étlap

Térkép

Média pályázat