„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Vers mindenkinek

Iskolánkban május 19-én került megrendezésre a hagyományos Arany szavalóverseny. Bár a költészet napjára (április 11.) időzített programunkat a vírushelyzet átírta, új időpontot tűztünk ki a lebonyolításhoz.

Szokásoknak megfelelően két kategóriában – 3. és 4. évfolyamosok – indulhattak tanulóink. A versmondó verseny, hasonlóan az őszi mesemondó versenyhez, a járványügyi szabályok betartása mellett zajlott le. A gyerekek koruknak megfelelő, többnyire vidám hangvételű, kortárs magyar költők verseit választották, de egy-egy klasszikus is elhangzott. A zsűri az értékelés során dicsérő szavakkal illette a versmondókat, amellett jó tanácsokkal is ellátta őket. A helyezettek mellé számos különdíj is gazdára talált, oklevél és gyermekverses kötet volt a legjobbak jutalma.

A zsűri tagjai Dancsecs Borbála és Kozma Jázmin pedagógusok voltak, az eseményt  pedig Csehné farkas Marietta könyvtáros szervezte meg.

Helyezettek:

  1. évfolyam: I. helyezett Soós Cecília 3/C , II. helyezett Pencz Panna 3/B, III.helyezett Racker Liliana 3/A

Különdíj: Gáspár Sára 3/B, Csicsai Emma 3/C, Tóth Zalán 3/A, Kürnyek Kornél 3/B

  1. évfolyam: I. helyezett Székely Dóra 4/A,  II. helyezett Szabó Marcell 4/D, III.helyezett Huszár Anna 4/A

Különdíj: Lippai Adél 4/C

Szívből gratulálunk!

További hírek

Közlekedésbiztonsági verseny Körmenden

A körmendi Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum a rendőrséggel együttműködve Közlekedésbiztonsági ügyességi versenyt szervezett 2023. október 3-án az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

Tovább olvasom »

Kukucskáló 2023.

Minden leendő első osztályos gyermeket és szüleiket szeretettel várjuk október 16-án a Kukucskálónkra, amely 16.30-kor kezdődik iskolánkban!    

Tovább olvasom »

A magyar népmese napja

A magyar népmese napját szeptember 30-án ünnepeljük, Benedek Elek meseíró születésnapján. Péntek délután iskolánkban mi is megemlékeztünk a híres meseíróról és a népmesékről is bővebben

Tovább olvasom »

Európai Diáksport Napja

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksport Napja elnevezésű eseményhez, amelyet ma délelőtt szerveztünk meg tanulóink számára. A mozgásos rendezvény alapvető célja, hogy a gyermekek

Tovább olvasom »

Nyelvek Európai Napja

Iskolánkban szeptember 28-án ünnepeltük a Nyelvek Európai Napját. Ebben a tanévben Zoli bácsi, Judit néni és Anita néni hívta fel a német és angol nyelvet

Tovább olvasom »

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Aktuális híreink

Heti étlap

Térkép

Média pályázat