„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Változatos programok a diákoknak

Minden évben szánunk egy napot arra, hogy az életkori sajátosságokat és a gyerekek érdeklődési körét figyelembe véve foglalkozzunk a továbbtanulás, valamint a pályaválasztás kérdéseivel. A kollégák és segítő szülők jóvoltából idén is változatos programokon vehettek részt a diákok.
 
Az eltérő tagozatos tanulók a csákánydoroszlói Gondviselés Házába látogattak el, hogy a tanulásban és értelmükben akadályozott gyerekek is láthassanak olyan szakmákat, foglalkozásokat,- mosodai munkás, parkgondozó, kézműves termékek gyártása – amelyeket későbbi életük során ők is könnyedén végezhetnek. Ezenkívül az ott dolgozó gyógytornászok és gyógypedagógusok vezetésével szuper sport-, és fejlesztő foglalkozáson is részt vehettek.
 
Az alsós diákok a vasúti munka mindennapjaiba kaptak betekintést, mozdony pálya makettet készítettek, valamint a mozdonyvezető fülkét is kipróbálhatták. Megismerték a természet- és környezetvédelmi munka fontosságát, valamint védett és fokozottan védett emlőseinket egyaránt. Szép Renáta vezetésével megnézhették az önkormányzat épületét.
 
A 2.a és a 3.a osztály a Simon Belsőépítész Stúdióba látogatott, ahol a bútorgyártás folyamatát ismerhették meg. Érdeklődéssel figyelték a tervezők munkáját és az asztalosok által használt gépek működését. Az élvezetes, látványos körbevezetésnek, a jó hangulatnak és az inspiráló környezetnek köszönhetően sokan válaszolták, hogy szívesen dolgoznának felnőttként egy ilyen bútorgyártó üzemben. A meglepetésajándékot köszönjük, üzenetét megfogadjuk: A tudás lehetőség. Éljünk vele!
 
A 4. a osztály az Amesban megtudhatta, hogyan készül a fémporból autóalkatrész, hazafele pedig az Andante Étterembe tértek be, ahol egy kis forró teával és csokis croissanttal várták őket. A teázás közben megnézhették az étterem konyháját is, ahol már csábító illatokkal készültek az ebédre.
 
A 4.b osztály a Vossen gyárba látogatott, ahol a textilgyártás folyamatába kaptak betekintést. A jó hangulatú bemutató végén minden diák kapott egy- egy kis ajándék törölközőt. A nap hátralévő része aktívan telt az osztálynak, hiszen a Spartan edzőteremben ügyességi feladatok elvégzésével ismerték meg, a fizikailag is aktív munkát.
 
A felsősök a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum III. Béla Technikum és Kollégiumba látogattak, ahol kipróbálhatták miként lehet vékony drótból ékszert készíteni, friss smoothiet -t ittak, meghallgatták a koktélkészítés fortélyait, logikai játékokkal játszottak, számítógépen megtervezték saját müzlis táljukat. A villanyszerelő műhelyben pedig elemeket mértek. Nagyon élvezték a változatos programokat, van aki már elgondolkodott azon, hogy az általános iskola elvégzése után szívesen tanulna itt szakmát.
 
Ezúton is köszönjük a résztvevő szülők, intézmények együttműködését, valamint a gyerekeknek átadott ajándékokat, csemegéket!

További hírek

Rendhagyó testnevelés óra

A 4.a osztály rendhagyó testnevelés órán vett részt a városi sportcsarnokban . Változatos játékokkal, feladatokkal várta őket Tündi. Mindannyian élményekkel, kellemesen elfáradva tértek vissza az

Tovább olvasom »

Vers- és prózamondó verseny

Iskolánkban német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyt szerveztünk február 26-án. Tizennyolc tanuló nevezett az iskolai fordulóra.A gyermekek lelkesen készültek a megmérettetésre szabadon választott művekkel. Alsó

Tovább olvasom »

Kazinczy versenyen

Iskolánkat Kántor Hédi 5.b osztályos és Mozsáry Magdolna 6.a osztályos tanuló képviselte a „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulóján. A zsűri értékelte a diákok szabadon választott szövegének

Tovább olvasom »

Rendhagyó irodalom óra

Ma iskolánkba látogatott Varga Bence, a Zaporozsec zenekar frontembere, a gimnázium magyartanára, hogy nyolcadikos tanulóinknak rendhagyó irodalom órát tartson József Attila költészetéről. Életútjának felelevenítése után

Tovább olvasom »

Ismerkedés a művészettörténettel

A 6. évfolyam két osztályának diákjai történelmi és művészettörténeti tanulmányaikhoz kapcsolódva ma a barokk művészettel ismerkedett a Nagyboldogasszony templomban és a kolostor épületében. Köszönjük az

Tovább olvasom »

Naptár

2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Szülői értekezlet leendő 1. osztályos gyerekek szüleinek

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép