„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Kisebbségek Nemzetiségi Napja

1995 óta, mikor az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése elfogadta a kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot, minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.
Ebben a tanévben a járványhelyzet miatt el kellett halasztunk, és ezen a héten emlékeztünk meg róla a nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjainkkal.
Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas húsvéti játékait mutatta be, tanította meg. Az iskola részére ajándékot is hozott, Josef Michaelis Regenbogen című verseskötetét. A szlovén nemzetiségű gyerekeket is meglepte szlovén nyelvű falinaptárral, memóriakártyákkal és órarendekkel.
A szlovén nemzetiség kultúrájához Metoda Perger segítette a gyerekeket közelebb kerülni.
A délelőtt folyamán tojást festettünk, húsvéti díszeket készítettünk és interaktív feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az események öt helyszínen zajlottak.

A program lebonyolításában Csanaki- Both Zsófia, Domiter Judit, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Tüskés Marianna és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.


Sulibuli a 4.A osztállyal

A 4. A osztály egy utolsó sulibulival zárta az alsó tagozatot. Három csodálatos napot töltöttek a Balatonon,Vonyarcvashegyen. Az első éjszaka a sátortáborban izgalmasra és rövidre

Tovább olvasom »

Nyári “aranyos” tábor

A mai nappal lezárult iskolánk egyhetes nyári ,,aranyos” tábora. Elmondhatjuk, hogy minden nap mozgalmasan telt, a gyermekek rengeteg élménnyel térhettek haza délutánonként.A hétfő kézműveskedéssel indult.

Tovább olvasom »

Madarak és fák napja

2024. június 17-én a felső tagozatosok Madarak és fák napja keretében a Hársas-tóhoz kirándultak. Az út a Brenner-kápolnától végig az erdőben vezetett. A tóhoz kiérve

Tovább olvasom »

Bobo Fun Park a 6.a osztállyal

Iskolánk 6.a osztálya Alsópáhokra ment a Bobo Fun Parkba kirándulni, ami egy aktív szórakoztató központ a gyerekek számára. A fedett Adrenalin Arénában több mint 30

Tovább olvasom »

Naptár

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép