„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Kisebbségek Nemzetiségi Napja

1995 óta, mikor az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése elfogadta a kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot, minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.
Ebben a tanévben a járványhelyzet miatt el kellett halasztunk, és ezen a héten emlékeztünk meg róla a nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjainkkal.
Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas húsvéti játékait mutatta be, tanította meg. Az iskola részére ajándékot is hozott, Josef Michaelis Regenbogen című verseskötetét. A szlovén nemzetiségű gyerekeket is meglepte szlovén nyelvű falinaptárral, memóriakártyákkal és órarendekkel.
A szlovén nemzetiség kultúrájához Metoda Perger segítette a gyerekeket közelebb kerülni.
A délelőtt folyamán tojást festettünk, húsvéti díszeket készítettünk és interaktív feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az események öt helyszínen zajlottak.

A program lebonyolításában Csanaki- Both Zsófia, Domiter Judit, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Tüskés Marianna és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.


Versírópályázat eredményhirdetés

A magyar költészet napját iskolánk néhány diákja rendhagyó módon ünnepelhette, hiszen a mai napon részt vettek a városi könyvtár versírópályázatának eredményhirdetésén. Diákjaink szép számmal küldték

Tovább olvasom »

Nemzetiségi nap iskolánkban

A nemzetiségek napjáról ebben a tanévben március 27-én emlékeztünk meg.Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas

Tovább olvasom »

Bűvösvölgyben a 6. évfolyam

Március 25-én iskolánk 6. évfolyamos diákjai a soproni Bűvösvölgybe látogattak. Tanulóink betekintést nyertek a magazin szerkesztés rejtelmeibe, a rádiózásba, a híradó készítésbe, sőt még egy

Tovább olvasom »

Naptár

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép