„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Kisebbségek Nemzetiségi Napja

1995 óta, mikor az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése elfogadta a kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot, minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.
Ebben a tanévben a járványhelyzet miatt el kellett halasztunk, és ezen a héten emlékeztünk meg róla a nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjainkkal.
Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas húsvéti játékait mutatta be, tanította meg. Az iskola részére ajándékot is hozott, Josef Michaelis Regenbogen című verseskötetét. A szlovén nemzetiségű gyerekeket is meglepte szlovén nyelvű falinaptárral, memóriakártyákkal és órarendekkel.
A szlovén nemzetiség kultúrájához Metoda Perger segítette a gyerekeket közelebb kerülni.
A délelőtt folyamán tojást festettünk, húsvéti díszeket készítettünk és interaktív feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az események öt helyszínen zajlottak.

A program lebonyolításában Csanaki- Both Zsófia, Domiter Judit, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Tüskés Marianna és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.


További hírek

Közlekedésbiztonsági verseny Körmenden

A körmendi Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum a rendőrséggel együttműködve Közlekedésbiztonsági ügyességi versenyt szervezett 2023. október 3-án az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

Tovább olvasom »

Kukucskáló 2023.

Minden leendő első osztályos gyermeket és szüleiket szeretettel várjuk október 16-án a Kukucskálónkra, amely 16.30-kor kezdődik iskolánkban!    

Tovább olvasom »

A magyar népmese napja

A magyar népmese napját szeptember 30-án ünnepeljük, Benedek Elek meseíró születésnapján. Péntek délután iskolánkban mi is megemlékeztünk a híres meseíróról és a népmesékről is bővebben

Tovább olvasom »

Európai Diáksport Napja

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksport Napja elnevezésű eseményhez, amelyet ma délelőtt szerveztünk meg tanulóink számára. A mozgásos rendezvény alapvető célja, hogy a gyermekek

Tovább olvasom »

Nyelvek Európai Napja

Iskolánkban szeptember 28-án ünnepeltük a Nyelvek Európai Napját. Ebben a tanévben Zoli bácsi, Judit néni és Anita néni hívta fel a német és angol nyelvet

Tovább olvasom »

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Aktuális híreink

Heti étlap

Térkép

Média pályázat