„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Leendő elsős tanító nénik bemutatkozása

Tisztelt Szülők!

Sajnos ebben a tanévben a járványügyi helyzet miatt iskolánkban elmarad a jól ismert Kukucskáló, amely alkalmat teremthetne arra, hogy a leendő elsősök és szüleik személyesen találkozzanak a tanító nénikkel és megtapasztalják iskolánk gyermekbarát légkörét. A beiratkozással kapcsolatos információkat honlapunkon és Facebook oldalunkon osztjuk meg Önökkel az elkövetkezendő hetekben.

2021 szeptemberében a beiratkozó gyermekek létszámától függően egy hagyományos és egy nemzetiségi osztály indítását tervezzük iskolánkban. Tájékoztatónk első részében a két leendő osztályfőnök, Horváthné Kovács Adrienn és Ligetvári-Németh Katalin bemutatkozását olvashatják.

Horváthné Kovács Adrienn – a hagyományos osztály osztályfőnöke 2021 szeptemberétől:

Az Arany János Általános Iskola számomra nemcsak munkahely, hanem gyermekkorom iskolája. Tanítványaimnak azokat az értékeket, tudást és hagyományokat adom át, melyeket itt szereztem hajdanán. Alapvető számomra ezáltal az emberség, a tolerancia, a gyermekekhez pedig szeretettel és türelemmel fordulok.

Az általam használt változatos tanítási módszerek és eszközök elősegítik a könnyebb és élvezetesebb tanulást. Állandó motivációt jelent számomra a tehetséges diákok fejlesztése, a gyengébbek felzárkóztatása. Munkám során fontosnak tartom a lassabb, de biztosabb haladást.

A zene számomra lételem. A muzsika megszerettetése a gyermekekkel öröm és kihívás is egyben, amely folyamatos megújulásra ösztönöz. Az énekkar vezetőjeként saját osztályaimban mindig különös hangsúlyt fektetek ennek a területnek az oktatására. Osztályfőnökként ezenkívül örömmel szervezek túrákat, kirándulásokat és színházlátogatást is a gyermekeknek a kötelező teendők mellett.

A következő tanévben a hagyományos első osztály osztályfőnöke leszek. Nagyon fontos számomra a bizalom kiépítése a kis elsősökkel és szüleikkel, valamint természetesen az is, hogy a tanulók biztos tudással lépjenek négy év után a felső tagozatba.

 

Ligetvári-Németh Katalin – a nemzetiségi osztály osztályfőnöke 2021 szeptemberétől:

Nyelvszakos tanárként szem előtt tartom, hogy tisztelni, tanulni kell más népek nyelvét,  tanítóként pedig azt vallom, hogy anyanyelvünk ápolása kötelesség. Kisdiákjaimnak ezen elvek mentén kívánok irányt mutatni.

Osztálytanítóként szeretetteljes, biztonságos és motiváló környezetet biztosítok a tanulók számára, amely során a számolás és írás elsajátítása is könnyebb számukra. Fontosnak tartom, hogy szívesen járjanak iskolába, így mindig őszinteséggel, elfogadással és türelemmel fordulok feléjük.

A tanórákon gyakran választok olyan tanulási módszereket, melyek hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez, a társaikkal való együttműködéshez, a reális önértékeléshez. Tanítványaimat sok dicsérettel, pozitív megerősítéssel ösztönzöm a tanulás során.

Tanóráimat igyekszem minél játékosabb módon megtervezni, melyhez rendszeresen igénybe veszem a rendelkezésre álló digitális eszközöket.

Szeretettel várom a gyermekeket ősztől a nemzetiségi osztályomba! Osztályfőnökként megígérhetem, minden esetben segítségükre leszek.

Nemzetiségi oktatás iskolánkban

Nemzetiségi oktatás a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában YouTube play

További hírek

Mikulás az iskolánkba

A gyerkőcök legnagyobb örömére a Mikulás iskolánkba is ellátogatott. Minden osztályba betért, hogy egyaránt megörvendeztesse a legkisebbeket és a nagyobbakat is. A gyerekek énekekkel, versekkel

Tovább olvasom »

Móra versmondó verseny

2023.11.24-én került sor a Móra Ferenc Városi Könyvtár rendezésében a Móra versmondó versenyre, melyen iskolánk is jeles számmal képviseltette magát. A diákok nagy kedvvel és

Tovább olvasom »

Körzeti Népdaléneklési Verseny

Iskolánk is indult a Körzeti Népdaléneklési Versenyen, melyet a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola szervezett november 24-én délelőtt. Tanulóink szép számmal vettek részt a rendezvényen,

Tovább olvasom »

Mesemondó verseny

Egyszer volt, hol nem volt… November 23-án került megrendezésre iskolai mesemondó versenyünk, amit hagyományainknak megfelelően a 2. évfolyamosok számára hirdettünk meg. A két osztályból szép

Tovább olvasom »

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Heti étlap

Térkép