„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Tájékoztatás a 2021/2022. tanévi általános iskolai beiratkozásról

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Ehhez segítséget talál iskolánk honlapján: https://sztgarany.hu/beiratkozasi-informaciok-a-2021-22-es-tanevvel-kapcsolatban/

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi az intézményünk részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát a következő e-mail címen: aranyjanosaltisk.sztg@gmail.com  . Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezés során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Ez iskolánkban a következőképpen alakul:

Április 15-én és 16-án 7:00 órától 17.30-ig lesz lehetőség a személyes beiratkozásra előzetesen egyeztetett időpontban. Időpontot foglalni hétköznap 7.30-tól 15 óráig a következő telefonszámon lehet: 06 30 311 47 80.

A beiratkozás során kiemelt figyelmet fordítunk a járványügyi előírások betartására:

Belépéskor kérjük a kézfertőtlenítő használatát, a biztonságos távolság megtartását, a dokumentumok kitöltésénél lehetőség szerint saját toll használatát és a szájmaszk szabályos viselését.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra lesz szükség:

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • NEK adatlap diákigazolvány igényléséhez ( később is leadható)
 • jelentkezési lap
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
 • hit-és erkölcstan illetve az etika tantárgy választásáról szóló nyilatkozat
 • nyilatkozat a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről
 • idegen nyelv választásáról (német vagy angol) szóló nyilatkozat
 • nyilatkozat arról, hogy egyházi vagy tankerületi fenntartású iskolába kívánja beíratni gyermekét egy esetleges fenntartóváltás esetén
 • nyilatkozat az étkezési igényről

Elektronikus, online formában történő beiratkozás esetén, kérjük, hogy az aranyjanosaltisk.sztg@gmail.com e-mail címre szíveskedjenek elküldeni azokat a dokumentumokat fénykép vagy szkennelt formában, amelyeket nem tudnak a Kréta felületére feltölteni.

Akár online, akár személyesen történik a jelentkezés az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik a tájékoztatást Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

 A beiratkozáshoz szükséges az óvoda OM azonosítója és gyermekük oktatási azonosítója. Ezeket az adatokat gyermeke óvodájától kérheti el. Természetesen iskolánk fenntartója, a Szombathelyi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Szentgotthárd, 2021. március 31.

 Schleipfnerné Gáspár Andrea Tagintézmény-vezető

Mesebolt Bábszínház előadásán

A mai napon iskolánk legkisebb tanulói egy felejthetetlen bábelőadást nézhettek meg a Lázár Ervin Program keretében, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadásában. A Királyok könyve sorozatból

Tovább olvasom »

XVIII. Ultrabalaton futóverseny

Iskolánkban, kollégáink számára fontos a személyes példamutatás, a hitelesség a sport területén is. Négy pedagógusunk vett részt az elmúlt hétvégén a XVIII. Ultrabalaton futóversenyen. Kozóné

Tovább olvasom »

Gotthárd napja

Gotthárd napja alkalmából helytörténeti vetélkedőt szervezett Szentgotthárd városa „Ki tud többet a település értékeiről?” címmel. Huszonkét csapat mérte össze tudását a sokrétű, változatos feladatok megoldása

Tovább olvasom »

Naptár

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nyitvatartás

 • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
 • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép