„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Táplálkozz egészségesen!

A péntek délelőtt az egészség jegyében telt iskolánkban. Az intézmény falai között a pedagógusok és diákok együtt vettek részt az egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozásokon. A tanulók mézes, gyógynövényes bemutatókon, személyiségfejlesztő foglalkozásokon vehettek részt, valamint az elsősegélynyújtással kapcsolatos alapokat is megismerhették.
Weidl Ákos, az Országos Mentőszolgálat Szentgotthárd Mentőállomás mentőápolója az elsősegélynyújtás legfontosabb gyakorlati alapjait mutatta be az érdeklődő diákoknak. A felsős osztályok tanulói elsajátították a stabil oldalfekvés technikáját, a lélegeztetés folyamatát és az alapszíntű újraélesztést is gyakorolhatták.
Galambos Gyula Orfaluból érkezett iskolánkba, hogy a méhészkedés rejtelmeibe vezesse be a legkisebbeket. Megtudhattuk tőle, hogy a méhekkel kapcsolatos legősibb régészeti lelet 60 millió évvel ezelőtti, a méhecskék percenként 200-at is csapkodhatnak szárnyaikkal és akár 7 km-t is képesek repülni. A méheknek köszönhetjük az ételeink jelentős részét, mivel élelmiszer,- és vadon élő növényeink 90 százaléka a méhek beporzása által terem és szaporodik. A gyerekek nagy érdeklődéssel vették kezükbe a méhészkedéshez kapcsolódó eszközöket, s a foglalkozás végén – nagy- nagy örömükre – a méhészruhát is magukra ölthették.
A gyógynövényes előadás keretében Gyemes Csilla, api-fitopterapeuta mutatta be a gyógynövények varázslatos világát. Felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a régi idők játékai mennyire különböztek a modern civilizációs vívmányoktól, valamint kihangsúlyozta, hogy fontos, hogy az interaktív eszközök használata helyett a gyerekek minél több időt töltsenek a friss levegőn és ismerkedjenek az őket körülvevő élővilággal, ezzel is elkerülve az egymástól és a természettől való elidegenedést. Felhívta a gyerekek figyelmét a reklámok negatív hatásaira, valamint ismertette a gyógynövények hatásait is. Az óra végén a diákok egy szembekötősdi játék során bizonyíthatták be, hogy illatuk alapján mennyire tudják megkülönböztetni a gyógyfüveket.
Királyné Dávid Éva, diplomás egészségfejlesztő és mentálhigiénés tanár játékos feladatokon keresztül mutatta be a gyerekeknek a személyiségük legfontosabb alappilléreit. A tanulók megismerték az érzés és érzékelés közötti különbségeket, valamint a kézujjaik használatával egy érdekes hazugságvizsgálaton is részt vettek. A foglalkozást egy egyéni feladattal zárta, ahol minden tanulónak egy- egy pozitív tulajdonságot kellett írnia. Zárásként az összeállt listából minden diák kiválasztott egy tulajdonságot, aminek a legjobban örült, így a kezdetben zárkózott hangulatú óráról, önfeledten mosolygó diákok távoztak.
Köszönjük meghívott vendégeinknek az érdekes foglalkozásokat, a nap szervezését Horváth Piroskának!!
A változatos programok megvalósulását Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselőtestülete tette lehetővé. Köszönjük a támogatást!!

Versírópályázat eredményhirdetés

A magyar költészet napját iskolánk néhány diákja rendhagyó módon ünnepelhette, hiszen a mai napon részt vettek a városi könyvtár versírópályázatának eredményhirdetésén. Diákjaink szép számmal küldték

Tovább olvasom »

Nemzetiségi nap iskolánkban

A nemzetiségek napjáról ebben a tanévben március 27-én emlékeztünk meg.Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas

Tovább olvasom »

Bűvösvölgyben a 6. évfolyam

Március 25-én iskolánk 6. évfolyamos diákjai a soproni Bűvösvölgybe látogattak. Tanulóink betekintést nyertek a magazin szerkesztés rejtelmeibe, a rádiózásba, a híradó készítésbe, sőt még egy

Tovább olvasom »

Naptár

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép