„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Szlovén mézes reggeli

Iskolánkban ma hagyományos szlovén tradicionális mézes reggeli volt.
Minden évben novemberben a 3. héten pénteken tartják Szlovéniában a szlovén ételek napját, és ezen a napon a mézes reggeli hagyományát is őrzik. Ezt a hagyományt évről évre mi is megőrizzük és megismertetjük a meghívott gyerekekkel.
Az eseményen a szlovén nyelvet tanuló diákokon kívül részt vettek az 1.a , a 2.b és az Eltérő Tantervű osztályok tanulói.
A reggelin beszélgettek az egészséges ételek fontosságáról, a mézről, magyarul és szlovénul is énekeltek a méhecskéről, valamint megnéztek egy érdekes kisfilmet a méhek életéről, a méz készítéséről.
A reggeli fénypontja a vajas – mézes kenyér jóízű elfogyasztása volt tejjel és almával.
Köszönjük a program szervezését Domiter Juditnak és Metoda Pergernek.
 
Na Osnovni šoli Jánosa Aranya v Monoštru je bil danes tradicionalni slovenski medeni zajtrk.
Vsako leto tretji petek v novembru v slovenskih vrtcih in šolah pripravijo za otroke tako imenovani zdrav zajtrk, ki vključuje lokalne pridelke s slovenskih kmetij in podeželja. To so med, kruh, maslo, jabolko in mleko.
Učenci, ki se na naši šoli učijo slovenščino, imajo prav tako vsako leto tradicionalni medeni zajtrk. Letos so se poleg učencev slovenskih skupin udeležili zdravega zajtrka tudi učenci 1. in 2. razreda ter njihove razredničarke. Ogledali smo si kratek poučen film o čebelah in medu, se naučili nekaj slovenskih besed, zapeli pesmico o čebelici in nato smo imeli slovenski medeni zajtrk, ki je vključeval vse sestavine, kot jih jedo na zdrav dan otroci v Sloveniji.

Mesebolt Bábszínház előadásán

A mai napon iskolánk legkisebb tanulói egy felejthetetlen bábelőadást nézhettek meg a Lázár Ervin Program keretében, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadásában. A Királyok könyve sorozatból

Tovább olvasom »

XVIII. Ultrabalaton futóverseny

Iskolánkban, kollégáink számára fontos a személyes példamutatás, a hitelesség a sport területén is. Négy pedagógusunk vett részt az elmúlt hétvégén a XVIII. Ultrabalaton futóversenyen. Kozóné

Tovább olvasom »

Gotthárd napja

Gotthárd napja alkalmából helytörténeti vetélkedőt szervezett Szentgotthárd városa „Ki tud többet a település értékeiről?” címmel. Huszonkét csapat mérte össze tudását a sokrétű, változatos feladatok megoldása

Tovább olvasom »

Naptár

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép