„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Régebbi híreink

Terematlétika végeredmény 2020. február 13.

A 2020.február 13-án, Szentgotthárdon tartott terematlétikán szép eredményeket értek el tanulóink. Szívből gratulálunk!!

30 m-es futás:

I. kcs. Leány I. kcs. Fiú
 1. Monek Csenge
 2. Somfalvi Lorina
 3. Gaál Léna
 1. Bangó Benedek
 2. Sömenek Lénárd
II. kcs. Leány II. kcs. Fiú
 1. Mihályfi Jázmin
 1.  
 2. Molnár Ádám
 3. Böjte Attila
Helyből távolugrás
I. kcs. Leány I. kcs. Fiú
 1. Monek Csenge
 2. Nagy Mira
 1. Németh Noel
 2. Varga Lőrinc
II. kcs. Leány II. kcs. Fiú
 1. Kozó Jázmin
 2. Rónai Zsófia
 1. Fábián Alex
 2. Böjte Attila
Tömöttlabda-hajítás
I. kcs. Leány I. kcs. Fiúk
 1. Ropos Anna/li>
 1. Kobl Tamás
 2. Bangó Benedek
 3. Mesics Attila
II. kcs. Leány II. kcs. Fiú
 1.  
 2. Viserálek Zora
 3. Domokos Anna
 1.  
 2. Kiszely Béla
 3. Huszár-Leier Bendegúz
Többkörös futás
I. kcs. Leány I. kcs. Fiúk
 1. Somfalvi Lorina
 2. Monek Kincső
 3. Gaál Léna
 1.  
 2. Bartakovics Botond
 3. Sömenek Lénárd
II. kcs. Leány II. kcs. Fiúk
 1. Mihályfi Jázmin
 2. Doncsecz Zsófia
 1.  
 2. Molnár Ádám
 3. Dancsecs Norbert

Helyezést értek el a következő versenyzők:

Bor Ármin, Tamaskó Tamás, Sipos Vince, Zámodics Trisztán, Herczeg Dávid, Köbli Boglárka, Jandrasits Kinga, György Hanna, Cziráki Bianka

A helyszínen készült felvételek Galériánkban láthatók!

 


 

Kukucskáló 2020

2019. Karácsonyi műsorunk

Hagyományos jótékonysági főzés

Az Üvegkutyában december 22-én (vasárnap) ismét megrendezésre kerül 13 órai kezdettel a hagyományos jótékonysági főzés.
Idén az Arany János Általános Iskola eltérő tantervű tanulóinak gyűjtünk! Szeretettel várunk mindenkit !

 

Écsi Gyöngyi

December 12-én az 1-2. osztályos tanulóink Écsi Gyöngyi interaktív zenés karácsonyi előadását nézhették meg. Jézus születésének történetét érdeklődve hallgatták a gyerekek.
Köszönjük az ingyenes előadást Korbacsics Tibornak, a “Partium” Alapfokú Művészeti Iskolának!

Kedves Nóra!


Köszönjük szépen az elsősöknek felajánlott “sütinyalókákat”! Örömmel ették a gyerekek! Nagyon finom volt!!!!

 

 

Köszönet!

Köszönettel fordulunk az EFI és a Gotthard SPA felé, hogy egy élményekben gazdag délelőttel ajándékozták meg az ETT. tagozat tanulóit.

Mikulás 2019

Idén is köszönjük Mikulás, hogy meglátogattál minket!

Kedves Adományozók!


Nagyon szépen köszönjük a rengeteg játékot, ruhát és tartós élelmiszert. A héten eljuttatjuk a rászoruló tanulóinknak és az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak.

 

 

 

 

Köszönet!

Köszönetet mondunk a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének, hogy ismét teletömték a Mikulás puttonyát minden földi jóval! Gabi néninek pedig a meseszép babákért.

Az ETT. csapata

Már készülünk a karácsonyi vásárunkra!! 

Helyszín: Iskolánkban az ebédlő előtt
Időpont:
December 14. 7.15-től 7.50-ig
December 16-17. 7.15 – 7.50-ig és 15.30-tól 16.30- ig.
Szeretettel várunk mindenkit!

Nemzetiségek napja

26 évvel ezelőtt, 1992. december 18-án fogadta el az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése a nemzeti vagy etnikai, vallási és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot. A nemzetközi jogi és társadalmi szempontból is mérföldkövet jelentő döntésre emlékezve 1995 óta minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.
Iskolánk nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjai december 5-én emlékeztek erre a napra, melynek lebonyolításában Both Zsófia, Domiter Judit, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.
A jó hangulatú délelőtt az adventi készülődés jegyében zajlott. Az események öt helyszínen zajlottak. A gyerekeknek lehetőségük volt barkácsolni és dalt tanulni.

Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny

A Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 2019. november 27-én német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyt szervezett Szombathelyen.

Iskolánkból hat tanuló vett részt a megyei rendezvényen :
Baki Hanna, Domokos Dóra és Latyák Janka 4.b osztályos, Huszár Anna és Mesics Bálint 3.a osztályos, Kovács Csenge 2.a osztályos tanuló. Kuti Dániel 3.b osztályos tanuló betegség miatt nem tudott elutazni a versenyre.

A gyermekek lelkesen készültek a megmérettetésre szabadon választott művekkel. A szereplő diákokat 2.évfolyamon Kulcsár Judit, 4. évfolyamon Pintér Krisztina és 3. évfolyamon Ligetvári-Németh Katalin készítette fel.

Mindannyian elismerő oklevéllel tértek haza a versenyről.

Kedves Adományozók!

Hálás köszönetet mondunk Horváth Balázsnak, Támis Mártonnak, Sohár Károlynak, Fajka Dánielnek és Hegedűs Györgynek, hogy elutazhattunk Óz mesevilágába. 

ETT. csapata

Mesemondó verseny

Túl az Óperencián – ezzel a címmel került megrendezésre a 2. évfolyamos tanulók mesemondó versenye november 28-án. A szép számmal jelentkező gyerekek a sok gyakorlásnak köszönhetően nagyon szépen szerepeltek. A zsűri dicsérő szavakkal illette a kis mesemondókat és végül eredményt hirdetett. A helyezettek mellett két különdíj is gazdára talált. Tartalmas és vidám délutánt töltöttünk el.


Helyezettek:
1. Socic Anna Éva 2/B
2. Soós Cecília Flóra 2/C
3. Hegedűs Hanga 2/C
Különdíj:
Horváth Flóra 2/C
Racker Liliana 2/A

 

Egészségnevelési óra

November 22-én egészségnevelési órákat tartottunk iskolánkban. A gyerekek sokféle egészséges ételt készítettek közösen. Például: gyümölcsturmixot, padlizsánkrémet, gyümölcssalátát, alma kompótot. Vetélkedőn és fogápolási előadáson vettek részt. Természetesen a mozgás sem maradhatott ki a programok közül.

Tájékoztató

A gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

bővebben…

Szlovén reggeli

Metka Lajnšček, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzuljának segítségével hagyományos szlovén reggelin vehettek részt iskolánkban a szlovénul tanuló gyerekek és osztálytársaik. Kovács László , rábavidéki szlovén méhész mesélt a gyerekeknek a szorgos méhekről és a méz gyógyhatásairól. Tanulóink egy szlovén dallal köszönték meg a mézes finomságokat és az ajándékokat.

Meglepetés ismét!

Az eltérő tantervű tagozat diákjai egy kedves szülő felajánlásából kaptak sok-sok palacsintát. Köszönjük neki és László Eszti néninek, aki még kiegészítette az összeget és elhozta nekünk a Centrál Bisztró által sütött finomságot!

 

 

XXV. Arany Kupa

Október 25-27. között került megrendezésre a XXV. Arany Kupa. Iskolánk tanulói ,a Haladás színeiben versenyző lányok a 2010-es korcsoportban ezüstérmet szereztek.

A Csapat tagjai:

Poszavecz Lili, Németh Nadin, Székely Dóra, Kozma Nóra, Dancsecs Nóra, Rónai Zsófia, Nagy Loretta, Szájer Zsófi
A torna legjobb kapusa Poszavecz Lili lett.
Edző: Hegyi Gergely
Gratulálunk a lányoknak és az edzőnek!

Pályaorientációs nap

Október 24-én az 1. és 2. osztályos kis tanulóink pályaorientációs nap keretein belül, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezésében egy három állomásból álló programon vehettek részt. Az állomások mindegyikén a tűzvédelmi oktatáson volt a hangsúly. Fontos, hogy a gyerekek ismerjék a helyes viselkedés szabályait egy esetleges tűzeset kapcsán, hiszen a szabálykövető magatartás akár életet is menthet. A programot Szabolcsi Zsolt állította össze, a lebonyolításában a szentgotthárdi önkéntes tűzoltók segítették.
1. állomás tűzoltókocsi bemutatása – önkéntes tűzoltók;
2. állomás Trombi és a Tűzmanó – példák a való életből (beszélgetéssel)
3. állomás A helyes magatartás egy lehetséges tűzeset kapcsán – sorversennyel.

Köszönjük az érdekes programot!

Pályaorientációs napon vehettek részt a 3. és 4. osztályos tanulóink a VMSZC III.Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A lányok és fiúk egyaránt nagyon jól érezték magukat az összesen tízféle programo

n. A kisebbek drótot hajtogathattak, activityzhettek, játékos, táncos feladatokban vehettek rész vagy éppen labdajátékokban, vicces szendvicsek készítésében ügyeskedhettek. A nagyobbak idegen nyelvi, vendéglátóipari, logikai feladatokat oldhattak meg, de láthattak az iskola diákjai által pro

gramozott robotokat illetve jól szórakozhattak a villanyszerelő műhelyben a “csipogtatós- szókereső” programban.
Nagyon szépek köszönjük az iskola tanárainak és diákjainak ezt az izgalmas, érdekes és felejthetetlen délelőttöt!

Esélyegyenlőségi óra

A Rum- Kastély Egységes Gyógypedagógiai Móds

zertani Intézmény gyógypedagógusai ma érdekes esélyegyenlőségi órát tartottak iskolánk 4. osztályos tanulóinak. A foglalkozások célja a gyerekekben az empátia, az elfogadás, a tolerancia erősítése, ismeretbővítés, a téma iránti érzékenyítés, szemléletformálás volt.

Sportágbemutató

A harmadik évfolyamon ismét megrendezésre került iskolánkban a sportágbemutató. Diákjaink nagy lelkesedéssel várták, hogy kipróbálhassák a különböző sportágakat. A bemutatón asztalitenisz, kung-fu, atlétika és sakk szerepelt. A program célja, hogy a helyi sportágak bemutatkozzanak a gyerekeknek, és aki kedvet kap, csatlakozhat hozzájuk. Így szeretnénk az utánpótlást biztosítani és hozzájárulni az egészséges életre neveléshez.

Köszönjük az érdekes bemutatókat Koszár Zsoltnak, a Wing Tsun Kung-fu egyesületének, a Szentgotthárdi VSE Asztalitenisz Szakosztályának és a Szentgotthárdi Sakk Egyesület.

Körzeti Labdarúgó Diákolimpia döntő Körmenden

Iskolánk idén is képviseli magát a labdarúgó diákolimpián. A körzeti döntők első felvonását Körmenden rendezték meg az I. korcsoportban. A fiúk nagyszerű játékkal és sok rúgott góllal magabiztosan nyerték meg minden mérkőzésüket. Így a tavaszi fordulót a tabella éléről várhatják.

Csapat tagjai: Gécsek Benett, Kiszler Benedek, Szili Márk, Bajzek Benedek, Poszavecz Lénárd, Bangó Benedek, Németh Barnabás
Gratulálunk!👏👏👏
Köszönjük szépen a felkészítést Gerebics Gergő tanár úrnak.

Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete

Ismét ajándékot kaptunk a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesületétől. Zsuzsa néni hozta el a Kázárné Gabi néni készítette babákat. Köszönjük a kedves meglepetést!

Köszönet

Az Allison szentgotthárdi gyártóüzeme októberben 11 számítógép monitort adományozott a helyi Arany János Általános Iskola számára.

Az informatikai eszközöket nemrégiben cserélték le a gyár irodáiban, mert elérték az ipari élettartam végét.

Az Allisonon belüli rutin folyamat részeként ezeket a monitorokat nem kell megsemmisíteni, hanem oktatási célokra újra felhasználják a helyi általános iskolában.

Az eszközök átadására az iskola egyik tantermében került sor, ahol az iskola igazgatóhelyettese, Varga Éva és Rezsnyák Péter, a szentgotthárdi üzem menedzsere kezet rázott az adomány véglegesítése céljából. A fotón látható még Pável Kornél, aki az adományozás folyamatát a gyár részéről végigkísérte.
Mint az igazgatóhelyettes asszony elmondta, a monitorok segítenek a 6-10 év közötti gyermekeknek megismerni a személyi számítógépeket és programokat, amelyek ismerete manapság a tanulmányaik során nélkülözhetetlen.
Az Allison Transmission nevében Rezsnyák Peter hozzátette: Ezek a monitorok jól szolgálták az ipari világot, de mint rutin folyamat, azokat le kell cserélni, amikor az élettartam végére kerülnek.

Adományozásuk egy szervezetnek, ahol még felhasználhatók, nemcsak a társadalmi felelősségvállalási kapcsolatokat, hanem környezetvédelmi kezdeményezéseket is szolgálnak, mivel a még működő informatikai eszközöket nem kell megsemmisíteni.

Papírgyűjtés

Kedves Szülők! Nagyon szépen köszönjük a papírgyűjtéshez nyújtott segítséget!!

 

 

 

Csilla és Bébé

Csilla és Bébé hétről-hétre érdekes, fejlesztő foglalkozásokkal lepi meg diákjainkat. Nem csak élvezik, hanem közben észrevétlenül fejlődnek képességeik. A gyerekek alig várják a hétfői kutyaterápiát.

Köszönjük szépen Kurucz Csilla Boglárka és Bébé!!!😊🐾

Különleges szlovén óra

Danes, 8. 10. 2019 so učitelja slovenščine in učenci v 3. c razredu pripravili prav posebno uro slovenščine. Ogledali so si jo starši učencev, ravnateljica Andrea Schleipfnerné Gáspár, generalna konzulka RS v Monoštru, Metka Lajnšček, zagovornica slovenske manjšine v madžarskem parlamentu, Erika Kiss Köleš. Bilo je lepo, veselo in sproščeno. Ponovno so dokazali, da že veliko znajo in da se radi učijo slovenščino.

Ma, 2019.10.08-án, egy különleges szlovén órát tartottak a 3.C osztályos tanulók és szlovéntanáraik. A szlovén órát megtekintették a tanulók szülei és nagyszülei, Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezető asszony, Metka Lajnšček a Szlovén Köztársaság főkonzul asszonya, és Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi parlamenti szószóló asszony. Az óra szép, vidám és kellemes hangulatban telt. Ismét megmutatták, hogy már sok mindent tudnak a gyerekek és szeretnek szlovént tanulni.

Európai Diáksport Nap

Iskolánk az idén sokadszor csatlakozott az Európai Diáksport Napja rendezvényéhez. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hideg reggel után újra kisütött a nap. A cél: a gyerekek megszeressék a sportot, együtt mozogjanak nevelőikkel, megismerjék a közös mozgás örömét és kevesebb időt töltsenek a számítógépek előtt. A különböző feladatokban 340 tanuló és 20 pedagógus vett részt aktívan. A program 9 órakor meghívott oktatóval , (Presidance TSE világbajnokával Horváth Kristóffal ) zenés bemelegítéssel kezdődött, ami megalapozta a jó hangulatot. Aztán évfolyamonként (1-4.) tanító nénikkel futottuk le a 2019m-t. Majd különböző helyszíneken ügyességi versenyekben próbálhatták ki magukat a gyerekek. 12 órakor értékeléssel zártuk a napot.
A gyerekeknek nagyon tetszett, jövőre biztosan megismételjük.

A NYELVEK EURÓPAI NAPJA

Az Európa Tanács szeptember 26-át A NYELVEK EURÓPAI NAPJÁvá nyilvánította. Az Európai Unió tagországaiban először 2001 őszén rendezték meg, melyen közel ötven ország vett részt. Ennek sikerén felbuzdulva azóta minden évben megemlékeznek a csaknem 200 különböző európai nyelvről. Iskolánk negyedik évfolyamos diákjaival mi is ezt tettük. A délutáni program célja az volt, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a nyelvtanulás fontosságára, a nemzetek közötti kapcsolatok és együttműködések fejlesztésére és a kulturális különbségek megőrzésére.

 

Évnyitó

  Köszönet!

Köszönjük a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Körének, hogy ismét megajándékozták gyermekeinket a legnagyobb csodával, a játék örömével, amit a Kalandvárosban élvezhettünk. Hálásak vagyunk a felejthetetlen élményért!

Kedves Balázs és Márton!

Adományaitokból még egy gyermeknapi eszem-iszomra is futotta a szombathelyi Mcdonald’s-ban. Hálásan köszönjük!
 

Pedagógusnap

Pedagógusnap alkalmából Huszár Gábor polgármester úrtól Ligetvári-Németh Katalin vehette át az Év pedagógusa díjat iskolánkból.
A Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatójától, Fodor István úrtól elismerő oklevelet kaptak a 2018/19-es tanévben végzett kiemelkedő munkájukért a következő pedagógusok: Kozóné Stern Eszter és Pintér Krisztina.
Szívből gratulálunk! 💐🙂

Köszönjük!

A Vas Megyei Kézilabda Szövetségtől 1 db labdahálót, 5 db jelző trikót, 12 db pólót és 18 kézilabdát kapott iskolánk. Nagyon szépen köszönjük!!!

A képen a következők lehetnek: 18 ember, , mosolygó emberek, álló emberek

Madarak és fák napja 
Iskolánk tanulói május 10-én, pénteken Madarak és fák napja alkalmából megrendezett akadályversenyen és előadáson vettek részt.
A 8 állomásból álló akadálypálya a ligetben került kialakításra. A feladatok megoldásához a környezetismereten kívül kreativitásra, csapatszellemre és megfelelő időérzékre is szükségük volt a gyerekeknek. Az állomáshelyek elnevezései a következők voltak: Az év élőlényei, Gombamustra, Lepke- és madárbarát kert, Keresd a párját!, Rejtvény, Mozgás-célbadobós, „Szemezgető”, Német a természet nyelvén, Kirakó – lepkekereső. A verseny lebonyolítását Dr. Jandrasits László természetvédelmi őr, Márkus Rita természetvédelmi őr az Őrségi Nemzeti Park munkatársai és iskolánk tanítói segítették.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, ülő emberek és gyermek
Először az 1-2. évfolyamosok és az eltérő tantervű tagozatosok kezdték meg az akadályversenyt osztályonként különböző állomáshelyeken egy időben, majd forgószínpad szerűen folytatták. A menetleveleikre a megállóhelyeken gyűjthették be a jó megoldásokért járó pontokat, melyek a nap végén összesítésre kerültek.
Mialatt a kicsik a fejtörőkön vettek részt, addig a 3-4. évfolyamosok az iskolában az év madaráról szóló előadást hallgathatták meg Góczán Éva természetvédelmi őr előadásában.
Az iskola épületében kialakított interaktív helyszínen ügyességi játékokkal játszhattak a gyerekek, üzenetet küldhettek társaiknak a helyes természet- és környezettudatos viselkedésről.
Rövid szünet után helyszínt cseréltek a csoportok.
A gyerekek beszámolója szerint a nap érdekes és izgalmas feladatokkal telt.

Tanulmányi kirándulás Kőszegre
Az Arany János Iskola Eltérő Tantervű Tagozata egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott. Vonattal utaztunk Kőszegre. Felöltöttük a várkisasszonyok és lovagok jelmezét és bejártuk a vár összes zegét -zugát. Játszottunk a várudvaron, néhányunkra lakat is került. Majd a Marcipánmúzeum mesehőseiben gyönyörködtünk és az édességet is megkóstoltuk. A városnézés végén fagyival hűsítettük magunkat.
Mindezért köszönetet mondunk az Üvegkutya üzemeltetőinek, Balázsnak és Mártonnak, valamint minden adakozónak.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek

Körzeti Diákolimpia döntők Labdarúgás

Iskolánk focistái jól szerepeltek a Körzeti Labdarúgó Diákolimpián.
Csütörtökön a II. korcsoportosoknak hazai környezetben kellett pályára lépni. Az első két mérkőzést sikerült megnyerni, majd a döntőben, büntetőpárbaj után alul maradt a csapat, ezzel második helyen végzett.
A csapat tagjai: Czotter Péter, Székely Máté, Muszka Barnabás, Klement Dávid, Laczó Bálint, Dancsecs Norbert, Skaper Botond, Böjte Attila, Kiss Attila, Moldován Levente

A képen a következők lehetnek: 11 ember, , mosolygó emberek, fű és túra/szabadtéri

Pénteken a fiatalabbaknak, Vasváron rendezték meg a háromcsapatos körzeti döntőt. Mind két mérkőzést magabiztosan, nagy fölénnyel tudta megnyerni csapatunk. Ezzel kiharcolták a megyei döntőbe való jutást, melyet Szombathelyen rendeznek.

A képen a következők lehetnek: 7 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, sportoló emberek, gyermek és túra/szabadtéri


A csapat tagjai: Kuti Dániel, Bajzek Benedek, Bangó Benedek, Poszavecz Lénárd, Kanics Áron, Sütő Balázs, Szabó Marcell

Gratulálunk!👏👏👏
Köszönjük szépen a felkészítést Gerebics Gergő tanár úrnak.

Kisebbségek Nemzetiségi Napja

Iskolánk nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjainak április 15-én NEMZETISÉGI NAPOT rendeztünk, melynek lebonyolításában Antal Ildikó, Jandrasitsné Kutasi Alexandra, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.

A jó hangulatú délelőtt a húsvéti készülődés jegyében zajlott. Az események öt helyszínen zajlottak. A program indításaként közösen megnéztünk egy húsvéti kisfilmet. A gyerekeknek lehetőségük volt a továbbiakban mókás tojáskeresésre, barkácsolásra, játék- és daltanulásra.

 

57056127_1998222770473742_3947330933664776192_n

Arany János szavalóverseny

2019. április 3-án került megrendezésre iskolánkban a hagyományos Arany János szavalóverseny. Idén a határon túlról, Lendváról is érkezett 5 harmadik osztályos tanuló.
A nagy érdeklődésre való tekintettel idén először a 3. osztályosok szavaltak, majd a zsűri értékelése után sor került a 4. osztályosok versenyére is.

3. osztályosok sorrendje:

1. Kulcsár Jázmin Lendva
2. Librecz Lénárd 3.a
3. Domokos Dóra 3.b
Különdíj: Aladič Aleksander Lendva
György Hanna 3.b

4. osztályosok sorrendje:

1. Kuntár Panna 4.b
2. Závecz Dóra 4.a
3. Vida Kata 4.d
Különdíj: Tass Luca 4.d
Mészáros Izabella 4.b

A zsűri mind a 40 tanulót emléklappal ajándékozta meg.
A helyezetteket pedig oklevéllel és könyvjutalommal díjazta.

56800843_1996278230668196_2902404826937688064_o

Gratulálunk!!!

56487413_2300290266914586_621629282677948416_n

nyilt-nap_page-0001

Kedves Szülők!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 182/B. § (7) értelmében „Ha a szülő a következő tanévre vonatkozóan az etika vagy hit-és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását módosítani kívánja, erre vonatkozó szándékát minden tanév május 20-áig írásban közli az igazgatóval és az érintett egyházi jogi személy képviselőjével.”

 Amennyiben Önök változtatni kívánnak a 2019/20-as tanévre gyermekük etika, illetve hit- és erkölcstan oktatására vonatkozóan, úgy kérem, töltsék le a nyilatkozatot, és azt kitöltve legkésőbb május 20-áig juttassák el gyermekük osztályfőnökéhez.

A nyilatkozatot az intézmény titkárságán is be lehet szerezni.

Amennyiben nem szeretnének változtatni, úgy nincs teendőjük.

Megyei Diákolimpia döntő Mezei futás
2019.03.20. Szombathely

Iskolánk legjobb hosszútáv futói idén is megmérettethették magukat a Megyei Diákolimpia Mezei futás döntőjében. A versenyt a szombathelyi Sugár úti atlétika pályán bonyolították le. Tanulóink a II. korcsoportban indultak. Fiúknál Molnár Ádám ért el előkelő helyet, a nagyjából 70 indulóból a 24. helyen sikerült célba érni.

54516467_1985994771696542_7322704040343633920_n

Lányoknál egyéniben és csapatban is indultunk. A lány csapatot Kapitány Gréta (12.), Mihályfi Jázmin (28.), Puskás Evelin (31.), Tass Luca (35.), és Lambert Nóra (37.) alkották. Ebben a mezőnyben is 60-70 futó állt rajthoz és Kapitány Gréta a 12. helyével érte el iskolánk legjobb eredményét.
Szívből gratulálunk!👏👏👏
Köszönjük szépen a felkészítést Gerebics Gergő tanár úrnak.

Dalos Törpök

Iskolánk 1.c osztályos tanulói nagyon szeretnek énekelni. Dalos Törpök nevű csapatunk részt vett a Takács Jenő AMI által szervezett Körzeti Népdaléneklési Versenyen. Műsorunkat a zsűri arany minősítéssel és mozijeggyel jutalmazta. A nívós, jó hangulatú versenyen sokat tanultunk és nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük szépen!

54728542_1985548171741202_3483760480453918720_n
A csapat tagjai: Csicsai Emma, Fábián Lénárd, Gaál Léna, Haán Amanda, Hegedűs Hanga, Horváth Flóra, Keszthelyi Rebeka, Nagy Mira, Németh Barnabás, Pados Anna, Páli Dalma, Schäfer Dóra, Soós Cecília, Varga Zalán.

Felkészítő tanító néni: Akkir Zsuzsa

 

felhivas_szentgotthardi-jaras_2019-1

Kérjük, hogy az e-ügyintézés felületét csak április 1. után használják az általános iskolai beíratásra!

Kedves Szülők!

A 2018-as évben 328.953 Ft érkezett az alapítványunk számlájára az adók 1%-ából. Köszönjük szépen a támogatást! Kérjük Önöket, szíveskedjenek ebben az évben is adójuk 1 %-val iskolánkat támogatni : Iskolánk Tanulóiért Alapítvány adószáma: 18881808-1-18. Köszönjük előre is !!!

52920388_356462311874746_5266281498679443456_n

Köszönjük!

Hálás köszönetet mondunk az Üvegkutya üzemeltetőinek, Horváth Balázsnak és Támis Mártonnak, hogy megszervezték a jótékonysági főzést. Minden jószándékú adakozónak a hozzájárulását, hogy iskolánk Eltérő Tantervű Tagozatának gyermekeit támogatták.Az összegyűlt 92.915 Ft-ot tanulmányi kirándulásra fordítjuk. Köszönettel az ETT. csapata!

Kedves Adományozók!

Nagyon szépen köszönjük a rengeteg játékot, ruhát és tartós élelmiszert. A héten eljuttatjuk a rászoruló tanulóinknak . 
A felajánlott játékok és ruhák egy része a Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa által szervezett Jótékonysági Kampányának keretében a Család- és Gyermekjóléti Központhoz került.

Mesemondó verseny

November 28-án került megrendezésre az iskolai mesemondó verseny, melyet a második évfolyamosok számára szerveztünk. A tanulók különböző mesékkel készültek, az iskolai könyvtár falai között szinte megelevenedtek a mesehősök. A gyerekek szép szereplését a zsűri dicsérő szavakkal illette, a helyezettek könyvjutalomban részesültek. Kellemes és tartalmas délutánt tölthettek el a résztvevők.
Helyezettek:

1. Kozma Nóra 2/A
2. Lippai Adél 2/C
3. Csaby Lilien 2/D
Különdíjasok: Huszár Anna 2/A
Nagy Brigitta 2/D

Gratulálunk!!!

Egészségnap
2018. november 23-án tartottuk iskolánkban az Egészségnapot, melynek keretében sok finomságot készítettek tanulóink. Nagyon szépen köszönjük a szentgotthárdi Egészségfejlesztési Irodának a gyerekek számára biztosított almalét.

Angol nyelvű szavalóverseny

angol2018. november 22-én került sor az angol nyelvű szavalóversenyre. Iskolánkat két tanuló képviselte. 
Petneházi Hanna 4.d osztályos tanuló arany minősítést, Mohay Luca 4.d osztályos tanuló ezüst minősítést ért el. Felkészítő tanár: Katona Beáta
Szívből gratulálunk!

Márton nap

Köszönet!

Köszönetet mondunk a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének, hogy ismét egy csodálatos nappal ajándékozták meg az ETT. csapatát!

boldog

Szülői fórum

2018.október 25-én került sor az első Szülői Fórumra a Digitális robbanás okozta változások a gyermekeink életében címmel. Iskolánk két tanítója Kozákné Tóth Gabriella és Hegedűs György közel 60 szülő és pedagógus előtt tartott érdekes, példáknezokkal tarkított előadást. Szó volt a szülői elvárásokról , szülőtípusokról, nevelésről , a különböző generációk digitális világgal való kapcsolatáról. A részt vevők hallhattak a digitális eszközök okozta függőség illetve az internet veszélyeiről, előnyeiről, hasznos ötleteket, tanácsokat kaptak a gyermekek számítógépes szokásainak alakításához, megismerkedhettek a szülői felügyelet programmal.
A következő Szülői Fórumra 2019.február 28-án kerül sor, melyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

KÖSZÖNET!

Nagyon szépen köszönjük a Schäfer családnak, hogy a pályaorientációs napon fogadták az ETT. csapatát. Tartalmas programmal készültek a gyerekeknek. Sok-sok ismerettel gazdagították tanulóinkat. Élményekben gazdagon tértünk vissza az iskolába.

2018.október 13-án iskolánk 4. osztályos tanulóival a pályaorientációs nap alkalmából ellátogattunk a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába, ahol a délelőtt folyamán érdekes és izgalmas programokon keresztül betekinthettünk az iskola életébe. Megismerkedtünk az itt tanulható szakmákkal, ízletes ételeket kóstoltunk, logikai játékokkal játszottunk, kipróbáltuk az informatikai eszközöket, kutyás bemutatón vettünk részt. Az „élő malom” játékban a gyerekek összemérhették logikai, stratégiai tudásukat.
Köszönjük a program szervezőinek, az iskola nevelőinek és a segítő diákoknak ezt az élményekben gazdag délelőttöt.

Elsősök avatása

Videóért kattintson ide!

Évnyitó

2018. szeptembe41039149_1893614550934565_5053604661030813696_nr 3-án iskolánk is megtartotta az évnyitó ünnepséget. A kiszámíthatatlan időjárás miatt, egyébként is szűkös tornatermünkben zsúfolódva, igazgatónő egy rövid beszéddel indította a 2018/2019-es tanévet, majd az osztálytermekben a tanítók adtak a szülőknek és gyermekeknek bővebb ismertetést az elkövetkező évről.

Sok sikert és kitartást kívánunk!

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk tanulói a tankönyveket a tanévnyitó ünnepély után az osztálytermekben kapják meg.

evnyito1819

 

Évzáró

2017/2018-as tanévet június 21-én évzáró ünnepség keretében búcsúztattuk. A köszöntő és ünnepi beszédeket követően jutalmak és kitüntetések kerültek kiosztásra a gyerekek és pedagógusok körében. A tantestület énekkara Ica néninek kedveskedett egy szívhez szóló dallal nyugdíjas évei megkezdéséhez. A gyerekek szemei hatalmas mosollyal és csillogással tekintettek igazgató nénire, mikor az ünnepség végén elhangzott a kedvenc mondatuk:

“Ezennel a 2017/2018-as tanévet lezárom!”

Képek…

 

Iskolagyűlés

A tanév utolsó napján rendezett iskolagyűlésen vehették át a gyerekek a tanulmányi, sport és háziversenyek eredményeiért járó jutalmakat és okleveleket. Sok szép eredmény született, melyekhez ezúton is gratulálunk!

Gyerek- és sportnap

Iskolánk idén is megrendezte hagyományaihoz híven a gyerek- és sportnapot a tanév utolsó hetén. Számtalan színes és változatos programon vettek részt a gyerekek, próbálhatták ki ügyességüket, tudásukat szórakozás közben.

további képek…

 

Eltérő Tantervű Tagozaton tanuló diákjaink kirándulása

Köszönet a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének, hogy ismét megajándékozták iskolánk Eltérő Tantervű Tagozaton tanuló diákjait egy élménydús kirándulással. Tanulóink az Őrségben barangolhattak, megtekinthették Pityerszer skanzenjét, a szekértúrán az Őrségi Nemzeti Park állatait. Ezután a magyarszombatfai Vadászati Kiállítás trófeáiban gyönyörködhettek, majd pedig a fazekasháznál betekinthettek a mesterség fogásaiba is. A napot egy nagy fagyizással zárták. A pedagógusok és diákok nevében köszönjük ezt az élményekkel teli kirándulást.

34701420_1820207794941908_4672276466396823552_n34598131_1820207784941909_1317800488736915456_n34640491_1820207821608572_4945610010475364352_n34670859_1820207731608581_6214364455183056896_n

Pedagógusnap

Pedagógusnap alkalmából Huszár Gábor polgármester úrtól Szentgotthárd Közoktatásért Díjat Herczegné Eszes Ilona kolléganőnk, az Év pedagógusa díjat pedig Kiss Eszter kolléganőnk vehette át.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Szombathelyi Tankerületének igazgatójától, Fodor István úrtól elismerő oklevelet kaptak a 2017/18-as tanévben végzett kiemelkedő munkájukért a következő pedagógusok: Akkir Zsuzsanna és Horváthné Kovács Adrienn.
Szívből gratulálunk!

34755280_1820182094944478_7720141295800287232_n34583756_1820182348277786_3909310178058567680_n34588811_1820182254944462_6174315190817914880_n34628308_1820182164944471_1178099659457953792_o

Diákolimpia

Gyerek Formáció : 1 hely 🥇
Tagok: Soltész-Bácskai Levente – Németh Lora
Gorza Milán – Tóth Júlia

Gorza Milán – Tóth Júlia :
Gyerek Kűr 6 hely 🏅
Gyerek Latin 4 hely🏅
Gyerek Standard 2 hely 🥈

Sok szeretettel gratulálunk tanulóinknak! Köszönjük szépen a felkészítést Horváth Kristófnak és Szatmári Orsolyának!!

34471414_1819420368353984_4256874694180864000_n34603311_1819420375020650_6390144624656121856_n

MINI OLIMPIA NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENY 
LENDVÁN

Testvériskolánk, a szlovéniai Lendván ismét megrendezte a MINI OLIMPIA elnevezésű atlétikai versenyt 1-3. osztályos gyerekeknek.
Négy iskola 120 tanulója mérte össze tudását. Ezúttal is a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tanulói szerepeltek a legeredményesebben.
Egyéni 60m-es futásban 4 arany, 2 ezüst, 1 bronz született.
Győztesek: Molnár Ádám,Mihályfi Jázmin, Mizser Mira, Sömenek Lénárt.
Az hat induló 4x50m-es váltóból 3 arany, 3 ezüst lett.
Győztes váltók: Laczó Bálint, Tamaskó Tamás, Molnár Ádám, Benczik Márk, Puskás Evelin, Kozó jázmin, Soós Emília, Tóth Kinga, Jandrasits Kinga, Köbli Boglárka, Rónai Zsófia, Hujbert Zorka
A vortex dobásban idén jól szerepeltünk, hiszen két aranyérmet, három ezüstöt, két bronzot is szereztünk. Győztesek: Végvári Gergő, Fálman Bence.
A verseny legeredményesebb sportolója Molnár Ádám lett, aki két arannyal gazdagodott.
Összesítésben 18 arany, 17 ezüst 4 bronz, ami igazán szép eredmény a kicsiktől.
Sok szülő elkísérte a gyerekeket, akik a végén tapsviharral köszöntötték a csapatot.
Felejthetetlen élmény volt!
A gyerekeket Dancsecsné Bálint Zsuzsanna készítette fel.

34031018_1818048931824461_2648793300235976704_n

Suli KRESZ

Szentgotthárd Város Önkormányzata „Fenntartható kerékpárforgalmi fejlesztés Szentgotthárdon” (TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00011) című projekthez kapcsolódóan „Suli KRESZ” rendezvényt szervezett a helyi Arany János Általános Iskola diákjai részére május 24-én.
A program lebonyolításában közreműködtek a Szentgotthárdi Rendőrőrs munkatársai. A gyerekek részére játékos formában, a korosztályuknak megfelelően ismertették meg a rendőrök a közlekedési szabályokat, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait. Ezt követően egy KRESZ TOTÓ-val mérhették le tudásukat. Majd az intézmény udvarán, kerékpáros akadálypályán tesztelhették le kerékpáros tudásukat, de a kevésbé bátrak szemügyre vehették a programra érkező rendőrautót is. A résztvevő gyerekeknek a program zárásaként a helyi rendőrség munkatársai láthatósági mellényeket és további apró ajándékokat adtak. A pályázatnak köszönhetően további meglepetéseket is kaptak a gyerekek (kerékpáros lámpa szett, láthatósági pánt és tornazsák). A program legfőbb célja a diákok biztonságos közlekedésre való nevelése és a KRESZ szabályok elsajátításának elősegítése volt.
Köszönjük szépen a szervezőknek!!!

34065887_1818048378491183_6106039397088493568_n

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló asszony meghívására május 27-én látogathattak el a Parlamentbe az Arany János Gálaműsorban szereplő tanulóink. Sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza a kirándulásról.

Köszönjük szépen!

30806354_1398689196902680_2626853305429929065_o 31493228_1398689070236026_7075618898329692329_n30815892_1398689770235956_8992277284071769622_o30848354_1398689600235973_4814811554834143951_o31389704_1398689416902658_1549985718159244464_n 30420346_1964245870572472_4186803037519162734_o 30420828_1964245847239141_154746129824126128_o 30424989_1964245853905807_2543620519136525898_o31349657_1964245760572483_3790037994681278740_n30171122_1964245740572485_7316285319115449064_o31723438_1805980186364669_7110986560949977088_o31727806_1805979719698049_803827795443580928_o31729395_1805980116364676_1113187980467503104_n31732276_1805979086364779_6724926527831539712_o31732356_1805980263031328_7688963200485687296_o31732428_1805979099698111_8765131573633744896_o31739821_1805979743031380_185866732663996416_n31746784_1805984086364279_529205636622188544_o31770438_1805979366364751_4441903903927173120_o31776186_1805980163031338_2802079162611793920_o31817379_1805979653031389_937959357809688576_n31841458_1805979533031401_1694540034801139712_n31855340_1805979839698037_6785285824956071936_o31890941_1805979499698071_3233517719940759552_o31895191_1805979079698113_6094134860140511232_n31711044_1805983683030986_8809024021979987968_n

ÁPRILIS 23-ÁN AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 1.C OSZTÁLYÁNAK SZLOVÉN CSOPORTJA MEGLÁTOGATTA FELSŐSZÖLNÖK, ÉS APÁTISTVÁNFALVA KÉTTANNYELVŰ ISKOLÁIT. A CSOPORTOT ELKÍSÉRTÉK SCHLEIPFNERNÉ GÁSPÁR ANDREA TAGINTÉZMÉNY VEZETŐ, ÉS VARGA ÉVA TAGINTÉZMÉNY VEZETŐ HELYETTES. FELSŐSZÖLNÖKÖN AZ ORSZÁGOS SZLOVÉN ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKE, ROPOS MÁRTON FOGADOTT BENNÜNKET. AZ ISKOLÁBAN AZ OTTANI ELSŐSÖKKEL EGYÜTT TANULTUNK, ÉS ÉNEKELTÜNK. A TÍZÓRAIRA FELSZOLGÁLT PIZZÁNAK, ÉS SÜTEMÉNYNEK HAMAR HŰLT HELYE LETT. APÁTISTVÁNFALVÁN EGY VIDÁM SZLOVÉN TÁNCCAL ÉGETTÜK EL A KALÓRIÁT, MAJD PAPÍRVIRÁGOKAT KÉSZÍTETTÜNK, ÉS FAZEKASKODTUNK. MIUTÁN A PIZZÁT MÁR LEDOLGOZTUK, EGY KIADÓS EBÉDRE VOLTUNK HIVATALOSAK AZ APÁT HOTELBE KISSNÉ KÖLES ERIKA VENDÉGEIKÉNT. AZ EGÉSZ NAP FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY VOLT, AMIÉRT HÁLÁS KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK AZ ORSZÁGOS SZLOVÉN ÖNKORMÁNYZATNAK, MINDKÉT ISKOLA VEZETŐINEK, ÉS DOLGOZÓINAK, VALAMINT KISSNÉ KÖLES ERIKÁNAK, A MAGYARORSZÁGI SZLOVÉNEK PARLAMENTI SZÓSZÓLÓJÁNAK. JÖVŐRE TALÁLKOZUNK SZENTGOTTHÁRDON!

31398184_890641374449651_7734176978340675584_o 31369708_890641577782964_2841103596240502784_o 31369273_890647207782401_3944060728385732608_n 31358079_890640517783070_8677300596237139968_o 31357700_890641431116312_2590671221511159808_o 31347226_890647721115683_2492026117758648320_o 31340308_890647621115693_1835779725092454400_n 31292685_890647134449075_7301203373930315776_n 31295684_890641171116338_7024448862630707200_o 31295917_890647351115720_477905366122758144_o 31301422_890647021115753_2345420776364048384_o 31301457_890641494449639_272205909004910592_o 31306811_890646997782422_479285193086074880_n 31318379_890647604449028_1214870025530245120_n 31290732_890641054449683_8704882459600224256_o 31290718_890640541116401_312794960564846592_o 31285123_890646901115765_3074930188589465600_o 31284446_890640937783028_8610626889733636096_o 31284338_890647271115728_2064346481447403520_n 31282843_890640917783030_8593945253935841280_o 31280051_890647304449058_1461146168997183488_n 31265299_890647534449035_580365277007446016_n 31265251_890646887782433_7157644474313605120_n 31252814_890647387782383_6141664754944442368_n 31252888_890647051115750_3925306014953373696_n 31250392_890647177782404_3262999882994024448_o 31242762_890640864449702_6062041902432124928_o 31174530_890641254449663_5093627275123884032_o 31421608_890647681115687_4802136658017255424_o

Föld Napja az Arany János Általános Iskolában

A szentgotthárdi Arany János Általános Iskola 1-4. évfolyamos tanulói április 20-án, pénteken a Föld Napja alkalmából megrendezett akadályversenyen, előadáson és vándorsólyom bemutatón vettek részt.
A 7 állomásból álló akadályverseny a termetes, árnyas fák alatt lett kialakítva a ligetben. A feladatok megoldásához a környezetismereten kívül kreativitásra, csapatszellemre és megfelelő időérzékre is szükségük volt. Az állomáshelyek elnevezései a következők voltak: Kőkirakó, Mit rejt a zsák?, Színkereső, Rejtvény, Mozgás-fafogócska, Kincskereső, Vuk. A Hol él?, elnevezésű helyszín pedig az iskola könyvtárában kapott helyet. Az akadályverseny lebonyolításában Dr. Jandrasits László természetvédelmi őr, az Őrségi Nemzeti Park munkatársa segítette.
Először az 1-2. évfolyamosok kezdték meg az akadályversenyt osztályonként különböző állomáshelyeken egy időben, majd forgószínpad szerűen folytatták. A menetleveleikre a megállóhelyeken gyűjthették be a jó megoldásokért járó pontokat, melyek a nap végén összesítésre kerültek.
Mialatt a kicsik a fejtörőkön vettek részt, addig a 3-4. évfolyamosok az iskolában a környezettudatos életmód fontosságáról kaptak útravalót ppt előadás segítségével az Őr-Nyék Hagyományőrző Egyesület tolmácsolásában.
Minden bizonnyal a nap fénypontja az idei év madarának választott vándorsólyom élőben való bemutatása volt. Rába Veronika az Őrségi Nemzeti Park munkatársa Tilda nevű sólymával a kőszegi madármentő telepről érkezett és sok érdekes, hasznos információt osztott meg a fiatalsággal eme nagyszerű madárfajról.
Végül pedig kicsiknek-nagyoknak is tátva maradt a szája, amikor az összesereglett 325 tanuló, valamint a pedagógusok előtt tartott rövid bemutatót az összeszokott Vera és Tilda páros.

31562193_1805843089711712_3892854625044267008_o 31676720_1805843723044982_7720735822353268736_o 31699068_1805843426378345_7994993802307698688_o 31705085_1805842863045068_2466388564615626752_o 31706428_1805842979711723_7047663220995129344_o 31718492_1805843659711655_4820268055730847744_o 31719325_1805842896378398_7090576086085402624_o 31727841_1805842746378413_4529166197589016576_o 31732022_1805842779711743_484460847721086976_o 31732503_1805842879711733_7360198091225432064_o 31732594_1805843283045026_7270721707562762240_o 31739763_1805843506378337_3145414746560266240_o 31740066_1805843519711669_7897924449041645568_o 31749646_1805843619711659_448224479227674624_o 31764706_1805842953045059_3593611398694830080_o 31769227_1805843453045009_2265943523243065344_o 31770680_1805842946378393_4504041579505254400_o 31776038_1805843543045000_4686230810846560256_o 31776081_1805843059711715_1588005917939466240_o 31781917_1805843069711714_2953470119776354304_o 31789649_1805843626378325_4638615330229321728_o 31820187_1805843403045014_5722336390482493440_o 31870786_1805843303045024_284561988749623296_o 31880535_1805842763045078_770665949224239104_o

Diákolimpia

Iskolánk idén is képviseli magát a labdarúgó diákolimpián. A területi döntőket Sárváron rendezték meg az I. és II. korcsoportban.

2018.április 4-én a fiatalabbak mérettették meg magukat másik négy iskola ellen. Az első három mérkőzésen magabiztos mezőnyjátékot és sok rúgott gólt láthattunk. Így az izgalom az utolsó mérkőzésre maradt, amelyet a csapat fegyelmezetten kezdett. Ennek eredményeként meg is szerezték a vezetést. Ezután az ellenfél mindent feláldozva támadott és hamar kiegyenlített. A második félidőben a sárváriak rúgták a vezető gólt, amire válasz már nem érkezett. Így eldőlt, hogy a megyei döntőről éppen hogy lecsúszott iskolánk csapat.
Csapat tagjai: Moldován Levente, Muszka Barnabás, Kiss Attila, Nádasdi Nimród, Laczó Bálint, Skaper Botond, Benczik Márk, Kuti Dániel, Klement Martin
Április 5-én a II. korcsoportosok szerepeltek a sárvári labdarúgó diákolimpián. Iskolánk és a Széchenyi István Általános Iskola tanulói vegyesen alkották a csapatot. A fiúknak öt mérkőzést kellett lejátszaniuk. Négy győzelem mellett egy döntetlennel zárult számukra a verseny. Ezzel a teljesítménnyel megszerezték az első helyet, valamint biztosították a megyei döntőre való továbbjutást, amelyet április 16-án, Vépen rendeznek.

Csapat tagjai: Vaspöri Dániel, Vágner Botond, Dombóvári Olivér, Klement Dávid, Molnár Balázs, László Krisztián, Székely Máté, Csörnyi Márk, Czotter Péter

30124221_1796616757301012_8002000835292692480_o 30127081_1796616670634354_604617385369927680_n

 

Megyei verseny

Sikeresen szerepeltek az eltérő tagozat tanulói a 13. alkalommal megrendezett „Kincskereső” Megyei Vers és Prózamondó versenyen. A 74 fős mezőnyben iskolánkat négy tanuló, Korándi Dávid, Sótér Máté, Szabó Krisztián és Vörös Mátyás képviselte. Felkészítő nevelő: Bartakovics Andrea.
Az 5-6. osztályos kategóriában Sótér Máté I. helyezést ért el a vidám „Amit nem értek” című Nagy Bandó András verssel.

Gratulálunk a gyerekeknek és a felkészítő nevelőnek.

30727429_1800540903575264_2573605808910630912_n 30724563_1800541056908582_2659577293101334528_n

felhivas

KI MIT TUD? országos verseny Kiskőrösön

2018. március 27-én az Eltérő Tantervű Tagozat tanulói különdíjasként jutottak tovább a kiskőrösi országos KI MIT TUD?-ra.

Tánc kategóriában III. helyezést értek el.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek!

29683710_1793033477659340_7346827285695896113_n 29541442_1793033867659301_544159939934772824_n 29542869_1793034037659284_7711356452105613622_n 29571246_1793033824325972_4495523731526110363_n 29594977_1793033887659299_8284276598258515298_n

kukucs18

Terematlétika
2018.03.13.
30m sprint
Leány:
II.helyezett: Egervári Laura
Fiú:
I.helyezett: Major Dominik
II.helyezett: Székely Máté

Helyből távol
Leány:
I.helyezett: Tóth Júlia
II.helyezett: Szabó Dorka
Fiú:
I.helyezett: Németh Bálint
II.helyezett: Toplak Áron

Medicinlabda dobás
Leány:
I.helyezett: Szabó Dorka
II.helyezett: Pál Leila
Fiú:
I.helyezett: Mukics Benedek
II.helyezett: Végvári Gergő
III.helyezett: Major Dominik

2 körös futás
Leány:
I.helyezett: Kapitány Gréta
II.helyezett: Tóth Júlia

Helyezést értek el a következő versenyzők:
Tóth Kinga, Mészáros Izabella, Puskás Evelin, Szoták Rebeka,
Molnár Gergő, Németh Zalán, Urbauer Ramón, Vágner Botond
Gratulálunk! 

terematletika

Gála műsor

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2018. február 16-án került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójára, ahol iskolánkból több tanuló is részt vett. A szombathelyi megyei díjátadóra három tanulónkat hívták be. Librecz Lénárd 6. , Kertész Áron 15. helyezést ért el. Mindketten a 2. a osztály tanulói, felkészítő tanáruk Kozóné Stern Eszter volt. A 3. b osztályos Székely Máté 6. helyen végzett, őt Jandrasitsné Kutasi Alexandra készítette fel.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

28906491_1841448095866890_1667285728_n

2017-18. Évi Vas Megyei Sakk Diákolimpiai Versenyek

2017-18. Évi Vas Megyei Sakk Diákolimpia Csapatverseny

 1. március 03-án, pénteken, a Haladás Sportkomplexum adott otthont a Vas Megyei Diákolimpiai Csapatverseny döntőinek. A Szentgotthárd és Térsége Iskola csapatát,Kocsis Ákos, Gaál Mátyás, Kocsis Viktor, Librecz Lénárd és Kocsis Nóraképviselte. A sakkcsapat mindkét ellenfelét 2,5-1,5 arányban verte meg, így összesen 5 ponttal zártak és nyerték el a Vas Megyei Sakk Diákolimpiai Csapatbajnoki címet, a két szombathelyi iskola, a Bólyai és a Brenner csapatait megelőzve.

2017-18. Évi Vas Megyei Sakk Diákolimpia Amatőr Egyéni

 1. február 23-án, pénteken került megrendezésre. Az I. korcsoportban, ahol a 2009-ben vagy ezután születettek indulhattak a versenyen. A maga 20 indulójával ebben a korcsoportban volt a legnépesebb mezőny, ahol 17 szombathelyi és 2 celldömölki kisiskolás mellett egyedüli szentgotthárdiként Librecz Lénárd küzdött meg a bajnoki címért. A 7 forduló során Lénárd 6 pontot szerzett és 0,5 pontos előnnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Lénárd ezzel az első helyen végzett és a Vas Megyei Sakk Diákolimpiai Bajnok

2017-18-evi-vas-megyei-sakk-diakolimpia-i-korcsoport-amator-egyeni-dij 2017-18-evi-vas-megyei-sakk-diakolimpia-i-korcsoport-amator-egyeni-i

Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny

A hagyományos országos német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny regionális döntőjét 2018. március 2-án Mosonmagyaróváron a Móra Ferenc Általános Iskolában rendezték meg, amelyen Észak-Nyugat-Dunántúl valamint Budapest legjobbjai versenyeztek egymással. A 150 gyermek 10 kategóriában versenyzett. A zsűri értékelte a tanulók nyelvi készségeit figyelembe véve az előadásmódot, a kiejtést és az intonációt is.
Az iskolánkat Kovács Ábel 2.a osztályos tanuló képviselte, teljesítményét Elismerő oklevéllel jutalmazta a rangos zsűri.
Felkészítő tanár: Vassné Juhász Enikő
Gratulálunk! 

29027095_1787007081595313_386984692332625920_n     29027203_1787007294928625_8546004167552925696_n

KI MIT TUD? területi verseny Székesfehérváron

Március 2-án, Arany János születésnapján az Eltérő Tantervű Tagozat Székesfehérváron képviselte iskolánkat a területi KI MIT TUDON. A nyugat-dunántúli speciális iskolák versenyén gyermekeink különdíjat kaptak tánc kategóriában. Az Alma Együttes Mutasd meg! című számára előadott produkció nagy sikert aratott.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

ki-mit-tud ki-mit-tud1

Március 2.
Megemlékezés,koszorúzás és időkapszula elhelyezése

Gálaműsor képekben

Köszönjük szépen Bana Ferencnek a fotókat!

30 éve Aranyos

Névadásának harmincadik jubileumi évét ünnepelte ezen a héten Szentgotthárdon az egykori 1. sz. Általános Iskola, mely 1988-ban vette fel Arany János nevét.

Az évfordulón rendhagyó órákon, koncerten, gálaműsoron vehettek részt a jelenlegi tanulók, de az 1988-ban ebben az iskolában nyolcadikosként végzett osztályok is találkoztak, és egy időkapszulát is elhelyeztek az iskola előtti tér burkolata alá. Időrendben a részletek:

A hét elején, hétfőn a Holló Együttes koncertjét láthatták a diákok a városi sportcsarnokban a jubileumi rendezvénysorozat első eseményén. A hét több napján számos óra rendhagyó volt. Arany János a technika, rajz, testnevelés, magyar, és ének órákon is fő témaként jelent meg. Sőt voltak olyan tanórák is, melyeken az iskola egykori (ma már nyugdíjas) tanárai adtak egy-egy órát.

A gyermekek, tanárok, szülők számára a gálaműsor jelentette a legnagyobb eseményt, melyet kétszer is előadtak a város színházában.

Az iskola 1988. március 2-án tartotta “névadó ünnepségét”. Most, 30 évvel később ugyanazon a napon a jelenlegi diákok és tanárok gyűltek össze ismét ünnepelni. A zord, téli idő miatt az iskola tornatermében. Itt gyújtottak gyertyát a születésnapi tortán is, melyet az ebéd után fogyaszthattak el a diákok. Ők ma már csak az 1-4 évfolyam tanulói. Három évtizeddel ezelőtt a város mindkét általános iskolájában 8 évfolyam tanult. Az ünnepi tortán megjelent az iskola jelvényének másolata is. Az eredeti jelvényt Pungor Klára tanárnő tervezte még 1988-ban, de azóta is minden év elején megkapják az elsős diákok a tanévnyitó ünnepségen.

A rendezvény végén a névadó, iskola előtt álló szobrának koszorúzását követően helyezték el az intézmény vezetői azt az időkapszulát, mely a mostani diákok utókornak szánt üzenteit is tartalmazza.

A hétvégén sem volt zárva az Arany János iskola. Szombaton az 1988-ban végzett, akkori nyolcadikosok gyűltek össze emlékezni, felidézni az általános iskolás diákéveket, az osztályközösségek mindennapjait. Három osztály találkozott 30 év után. Több akkori tanuló már Szentgotthárdtól távol él, de ezek a diákévek feledhetetlenek számukra is.

Arany János-versmondó verseny

2018. február 21-én került megrendezésre iskolánkban az Arany-programsorozat részeként a versmondó versenyünk. A Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulói is meghívást kaptak, a havazás miatt azonban nem vállalták az utazást.
A versenyt két kategóriában hirdettük: 3. és 4. évfolyamosoknak. Tanulóink szép számmal jelentkeztek, az osztályok házi versenyen döntötték el, kik képviselhetik az osztályt. A gyerekek bármely magyar költő versét választhatták, de néhányan az eseménynek megfelelően Arany-verset szavaltak. A felkészült versmondókat a zsűri dicsérő szavakkal értékelte, a helyezetteket oklevéllel és könyvjutalommal díjazta. 


Eredmények:
3. évfolyam: I. Vigh Laura 3/D
II. Soós Emília 3/B
III. Molnár Gergő 3/C
Különdíj: Jenei Zora 3/A
Kocsis Nóra 3/B

4. évfolyam: I. Hegyi Szófia 4/D
I. Németh Olivér 4/D
II. Kiss Zóra 4/D
Különdíj: Ila Csenge 4/B
Klujber Dominik Gyula 4/C

Gratulálunk!

28168231_1780932592202762_1791269650660138959_n 28058724_1780932748869413_8615879658296007940_n

1930876_1780932605536094_1192522586011664600_n 28058396_1780932838869404_3191037395405949190_n

nemzetisegi-plakat3

28117237_1778974912166681_731126661_n

Rajzpályázat

Iskolánk névadásának 30 éves jubileuma alkalmából rajzpályázatot hirdettünk ARANYOS RAJZPÁLYÁZAT címmel. Az illusztrációkat tetszőleges technikával készítették el a gyerekek.
A következő művekhez vártuk az alkotásokat:
• 1. o.: Petőfi Sándor: Arany Lacinak
• 2. o.: Arany János: Családi kör
• 3. o.: Arany János: Rege a csodaszarvasról
• 4. o.: Arany János: Toldi – ÖTÖDIK ÉNEK „Farkaskaland”
– KILENCEDIK ÉNEK „Bika rugaszkodván, …”
Iskolánk alsó zsibongójában kiállítást rendezünk a helyezett és különdíjas munkákból. 2018.március 1-jétől szeretettel várunk mindenkit a kiállításunkra.

27973622_1779686142327407_611403011487518920_n

 

Farsang 2018

Tisztelt Szülők!

Kérem Önöket, szíveskedjenek adójuk 1 %-val iskolánkat támogatni.
Iskolánk Tanulóiért Alapítvány adószáma: 18881808-1-18.

Köszönettel:
Schleipfnerné Gáspár Andrea
tagintézmény-vezető

Arany János Általános Iskola fényképe.

Autumn in the English Speaking Countrie

Az országos Autumn in the English Speaking Countrie angol csapatversenyen 41 csapatból Csináth Benedek, Petneházi Hanna, Gaál Virág, Mohay Luca 4. helyezést ért el. A versenyző diákoknak az angolul beszélő országok ünnepeivel, hagyományaival, időjárásával kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, majd különböző projektmunkákat készíteni.

Felkészítő tanár: Katona Beáta.
Gratulálunk!! 

Arany János Általános Iskola fényképe.

Rendhagyó szlovén óra

Pénteken az Arany János Általános Iskola szlovén csoportját meglátogatta Metka Sraka, aki a muraszombati könyvtárból érkezett hozzánk.Érdekesebbnél érdekesebb történeteket mesélt nekünk.Mesélt az állatokról, a tűzoltó autóról, az összekuszálódott könyvekről, arról, hogy melyik állatnak passzol jobban a bili, és arról, hogy miért vagyunk egyszer jók, utána pedig rosszak.Sokat nevettünk a történetein.Óra végén nagyon megdicsért bennünket, és azt mondta hogy nagyon ügyesek vagyunk, és sokat tudunk már.Megígérte, hogy máskor is eljön hozzánk.Köszönjük a “Muraszombati Könyvtár”-nak az érdekes, és rendhagyó szlovén órát, és bízunk abban, hogy még több ilyenben lesz részünk.

27395066_1759561804107992_1064766583_n27394853_1759561764107996_2076841785_n
 
27394456_1759561787441327_439473137_n
 

“Pelék, versek, képek”

“Pelék, versek, képek” című illusztrációs pályázaton, az alsó tagozatosok pelekközött Mészáros Izabella 3.b osztályos tanuló második helyezett lett.
A versenyen való részvételért elismerő oklevélben részesült Németh Dzsenifer 3.b osztályos tanuló. Az okleveleket és az ajándékokat Dr. Jandrasits László természetvédelmi őr adta át.
Izabella részt vehetett a Természettudományi Múzeumban megrendezett Pele Gálán is.

Iskolánkban újra elkezdjük az áttelelő madaraink etetését. Dr. Jandrasits László átadta kis tanulóinknak az etetéshez szükséges magvakat. Köszönjük szépen az adományt az Őrségi Nemzeti Park munkatársainak!

 

Angol nyelvű szavalóverseny

November 16-án került megrendezésre Szombathelyen a megyei angol nyelvű szavalóverseny. Iskolánkból két tanuló vett részt:
Petneházi Hanna 3. d osztályos tanuló ezüstminősítést kapott. Felkészítő tanár: Katona Beáta.
Ila Csenge 4. b osztályos tanuló ezüstminősítést kapott. Felkészítő tanár: Huszárné Peresztegi Beáta
Gratulálunk!

21

December 12-én iskolánk Eltérő Tantervű Tagozata újra részt vehetett egy élményekkel teli fürdőzésen a St. Gotthard Spa és Wellness és az EFI jóvoltából. A délelőtt során a gyerekek játékos vízi vetélkedőben vehettek részt, önfeledten csúszdázhattak, lubickolhattak. Tanulóinknak az élmény mellett nagy ajándékcsomaggal is kedveskedtek. Minden támogatónak és szervezőnek hálás köszönet!
Eltérő Tantervű Tagozat tanulói és tanárai

3

Kisebbségek Nemzetiségi Napja
Intézményünkben december 12-én és 14-én ünnepeltük a Kisebbségek Nemzetiségi Napját.
A negyedik osztályos nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjaink a Széchenyi Iskolában töltöttek el egy jó hangulatú délelőttöt, mely a karácsonyi készülődés jegyében zajlott. A gyerekek játékokat sajátítottak el német nyelven, papírból csillagot, karácsonyfadíszt, könyvjelzőt és képeslapot készíthettek.
Az 1. 2. és 3. évfolyamos tanulóink mézeskalácsot sütöttek. Évfolyamonként más-más dísztárgyat készítettek tanáraik aktív közreműködésével. Készültek karácsonyi könyvecskék, képeslapok szalvétából, karácsonyfa bambuszból és karácsonyfadíszek is. Nyugdíjas kolléganőnk a karácsonyi ünnepkör hangulatához illő dalt és játékot tanított a kisiskolásoknak.

4

24172557_1671688659541058_1650380416_n

Német Nemzetiségi Vers- és Prózamondó Verseny

A Német Nemzetiségi Vers- és Prózamondó Verseny Vas Zala Megyei fordulóját 2017. november 23-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központban rendezték meg. Iskolánkból Kovács Ábel 2.a osztályos tanuló, Horváth Dzsesszika 4.a, Kovács Krisztina 4.a, Papfalvi Júlia 4.a és Szabó Letícia 4. a osztályos tanuló vett részt a megmérettetésen.
A versenyzők közül Kovács Ábel jutott tovább az országos versenyre és utazhat Mosonmagyaróvárra felkészítő tanárával, Vassné Juhász Enikővel.
Gratulálunk!!

12

kukucs-2017

karacsonyi-adomanyozas

Móra vers – és prózamondó verseny

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum szervezésében 2017. november 10-én került megrendezésre a Móra vers – és prózamondó verseny, melyre iskolánkból is sok tanuló jelentkezett.

A következő eredmények születtek:
1. évfolyam: 1. hely: Kozma Nóra 1.a
2. hely: Székely Dóra 1.a

2. évfolyam : 1. hely: Kozó Jázmin 2.b
2. hely: György Hanna 2.b
3. hely: Librecz Lénárd 2.a

3. – 4. évfolyam: 1. hely Lugosi Iringó 4.b
2. hely: Károlyi Maja 4.d
3. hely: Nádasdi Nimród 3.c

Különdíjasok:
Kuntár Panna 3.b
Németh Olivér 4.d
Takács Martin 4.d
Vojnovics Ákos 4.a

Gratulálunk!!

23621376_1744912255804796_3404054210500034739_n23622174_1744912259138129_7462731374843593480_n

Bedi Miklós, iskolánk tanulója 2017.október 7-én Szigetszentmiklóson a “Julius K9” Nemzetközi Kick-Box Kupán Aranyérmet nyert.
Szívből gratulálunk!

23131910_1740536092909079_4199448324161642474_n 

Nyelvek Európai Napja

Ahogy Magyarország és Európa számos iskolájában, úgy nálunk is minden évben megünnepeljük a Nyelvek Európai Napját. Ebben a tanévben Kulcsár Judit és Vassné Juhász Enikő által szerkesztett kis foglalkoztató füzet segítségével tudatosíthattuk tanítványainkban, milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája. A program zárásaként Pintér Krisztina vezetésével egy mulatságos dalt tanulhatott meg a 27 4. osztályos gyermek. . Reméljük, hogy a jó hangulatú foglakozás ösztönzi őket, hogy fiatal életkoruk ellenére szorgalmasan tanulják az idegen nyelveket.

22549681_1732788783683810_8709223813106899523_n22366701_1732788640350491_8140862860515927041_n

22405603_1732788773683811_8833765389167908325_n22519376_1732788723683816_3913508620075999204_n

Szlovén óra

Néhány nappal ezelőtt Antal Ildikó és Perger Metoda tanító nénik hívására az Arany János iskolában meglátogattam a szlovén nyelvet tanuló elsősök csoportját. A két tanító néni (tanárnő) hetente 5+1 órában közösen foglalkozik a gyerekekkel. Nagyszerű párpost alkotnak! A gyerekek másfél hónap alatt rengeteget tanultak, felszabadultan, játékosan gyakorolják a különböző kommunikációs helyzeteket, bátran szerepelnek, beszélnek, s szeretik a szlovén órát. Már sokat tudnak és meggyőződésem, hogy a »tandem« módszert mindannyian élvezik. Úgy a gyerekek mind a tanító nénik.

Gratulálok nekik! 

22728751_1736691306626891_21930329956044182_n

Sportágbemutató

Iskolánk életében fontos szerepet játszik az egészségre nevelés és a mindennapos testnevelés. Ebből fakadóan idén újra megtartottuk a harmadik évfolyamos tanulóinknak a helyi sportolási lehetőségek bemutatását. A diákok 20 percen keresztül figyelhették meg és próbálhatták ki az asztaliteniszt, a táncot, az íjászatot és a kungfut. A sportág bemutató végén az edzők tájékoztatást adtak az edzés és versenyzés lehetőségeiről azoknak a gyermekeknek, akiknek felkeltette érdeklődésüket a sportág.

22814442_1736692986626723_3487327224878298634_n22789005_1736692903293398_216751963405861290_n22730426_1736692906626731_7673928960995840248_n22788711_1736693103293378_3315098321916206394_n22730217_1736692983293390_3822240388044843231_n22730070_1736692899960065_7280986111659101461_n22729040_1736692989960056_9008537493799827806_n22688460_1736693083293380_3117801154678249556_n

Kitűnő tanulók kirándulása

A 2016/17-es tanév kitűnő tanulói október 5-én kirándulni voltak, a Zala Erdő Zrt. szervezésében Csömödéren és Lentiben. A kirándulás programja a Csömödéri Állami Erdei Vasút nyomvonala mentén zajlott, melynek keretében a gyerekek egy izgalmas erdei iskolai foglalkozáson vehettek részt. Volt ott vonatozás, tücskörészés, bogarászás és persze megismerkedtek az erdő élővilágával is.

Elsősök avatása
Október 3-án avattuk kis elsőseinket, amely nagyon vidám
hangulatban zajlott.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a segítségért, melyet a szeptember 28-án megrendezett papírgyűjtésen nyújtottak, nyújtottatok.
Összesen 1,763 tonna papír gyűlt össze.
 Köszönjük!
papirgyujtes2 papirgyujtes 22237277_1506221949457095_106701619_n
 
22219573_1506221676123789_945689418_o  22251217_1506221822790441_765055795_o
 
22251445_1506221542790469_1685312088_o

 

Mesevetélkedő

A Magyar Népmese Napját szeptember 30-án ünnepeljük, amely egyben Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapja is. Ebből az alkalomból a 3.évfolyamosoknak mesevetélkedőt szerveztünk, ahol az osztályokat 3 fős csapatok képviselték. Előzetes feladatként meseillusztrációt készítettek az osztályok egy adott népmeséről. A gyerekek mesetotót töltöttek, activityztek, hétmérföldes csizmában mentették az aranytojást, puzzlet raktak össze, lencsét válogattak és még sok érdekes és izgalmas feladatot oldottak meg. A jó hangulatú délutánt a másnapi eredményhirdetés zárta.
I. Misi Mókus 3/B : Kuntár Panna, Mészáros Izabella, Soltész-Bácskai Levente
II. Pinokkió 3/C : Gáspár Kata, Magyarics Laura, Nádasdi Nimród
III. Süsü 3/A : Kapitány Gréta, Sütő Viktória, Ördögh Erik
III. Tapsi Hapsi 3/D : Bucsek Nikolett, Vígh Laura, Soós Nátán

22089183_1729238874038801_7726097929165224957_n19598741_1729238780705477_4957764682029513355_n 22050305_1729238774038811_8786952295463844086_n 22154444_1729238777372144_6747663242045559171_n

Európai Diáksport Napja

dscn0322dscn0246dscn0431dscn0230dscn0370dscn0719 dscn0609 dscn0677 dscn0636 dscn0621 dscn0575 dscn0588 dscn0601 dscn0604 dscn0508 dscn0477

 szponzor2

Mozgásterápia

 Csodaszarvas tábor 2017

Ballagás

2017.június 15-én Teréz anya szavaival búcsúztunk a nyolcadik osztályos tanulóinktól:

Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan!
Az élet szép – csodáld meg!
Az élet boldogság – ízleld!
Az élet álom – tedd valósággá!
Az élet kihívás – fogadd el!
Az élet kötelesség – teljesítsd!
Az élet játék – játszd!
Az élet vagyon – használd fel!
Az élet szeretet – add át magad!
Az élet titok – fejtsd meg!
Az élet ígéret – teljesítsd!
Az élet szomorúság – győzd le!
Az élet dal – énekeld!
Az élet küzdelem – harcold meg!
Az élet kaland – vállald!
Az élet jutalom – érdemeld ki!
Az élet élet – éljed!
(Az élet himnusza)

 

Kick-boksz

Kick-boksz sportágban kimagasló eredményeket ért el Bedi Miklós a Skorpio KBSE egyesület tagja, iskolánk kisdiákja. Szívből gratulálunk neki és további szép sikereket kívánunk!

19030657_1689046034724752_7771310775395542523_n

Az idei versenyek és eredmények : 
Slovak Open 2017 02. 24-26 . Pozsony : Ezüstérem
Országos Diákbajnokság Békéscsaba 2017 03.25 : Aranyérem KBH Masters Graz 2017. 05.06. : Ezüstérem
Magyar Világkupa Budapest 2017. 05.18.-21 : Bronzérem

19059514_1689046038058085_5215224289401324774_n

Mattersburg Austria Open 2017. 05. 27. : Ezüstérem


Országos Utánpótlásbajnokság Esztergom

2017. 06.03. :  Aranyérem Magyar Bajnoki cím

Gratulálunk!

Pedagógusnap

19029612_1688539921442030_8588875507767129680_nPedagógusnap alkalmából Huszár Gábor polgármester úrtól Szentgotthárd Közoktatásért Díjat Balla Margit kolléganőnk, az Év pedagógusa díjat pedig Agócs 18950970_1688540084775347_4581694646006087919_nBeáta kolléganőnk vehette át. 
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének igazgatójától, Fodor István úrtól elismerő oklevelet kaptak a 2016/17-es tanévben végzett kiemelkedő munkájukért a következő pedagógusok: Ligetvári- Németh Katalin, Jandrasitsné Kutasi Alexandra és Kern Kitti.
Szívből gratulálunk! 

Szalafő Pityerszeren vendégségben!  

A “Vadon élő állatok a környezetemben” c. nemzetközi rajzversenyen való eredményes szereplésért, kirándulásra hívta gyermekeinket az Őrségi Nemzeti Park! A 2.d osztály öt kis tanulója lett a verseny I. helyezettje: Bozsoki Borka, Kopácsi Olivér, Mohay Luca, Somlai Petra és Tass Luca  

18952783_1344483238968730_8128780302940744280_n

Elismerésben részesültek a 2.b osztályból: Doncsecz Anna, Kokas Emma, Mészáros Izabella és Németh Dzsenifer

Gratulálunk!

Köszönet

Nagyon szépen köszönjük a felajánlást a Jobbik Szentgotthárdi Alapszervezetének. Bana Tibornak,Lábodi Gábornak valamint a Jobbik Szentgotthárdi Ifjúsági Tagozatának és a 2017.04.29-én megrendezett Hagyományőrző és családi nap valamennyi résztvevőjének.
19030747_10211564004569768_6520804394579465865_n

Köszönet

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete ismét megajándékozta az Eltérő Tantervű Tagozaton tanuló diákjainkat egy felejthetetlen kirándulással. Útjuk Rábahídvégre, a Csodaszarvas Tájparkba vezetett. Megismerhették a táj természeti adottságait, őshonos állatait, növényeit. Aki legyőzte félelmeit lovagolhatott, csónakázhatott és kompozhatott. Éhségüket a tábortűz mellett csillapíthatták. Az eseménydús napot egy kalandos traktorozással zárták.

A pedagógusok és diákok nevében köszönjük ezt az élményekkel teli kirándulást.

Tankönyvek listája

1.osztály     2.osztály

3.osztály     4.osztály

Tisztelt Szülők!

A 2017/2018-as tanév első osztályosainak névsorát, osztályba sorolását 2017. május 2. után lehet megtekinteni iskolánkban.

Megyei döntőben mindkét focicsapatunk
2017. április 4-én a II. korcsoportos, április 10-én pedig az I. korcsoportos fiúk nyerték meg a körzeti labdarúgó diákolimpiát. Az őszi és tavaszi fordulókon is mindkét csapat veretlenül, látványos játékkal harcolta ki magának a továbbjutást a megyei döntőre.

Arany János Általános Iskola fényképe.

II. korcsoport játékosai: Nagy Donát, Rózsa Dániel, Rózsa Marcell, Kolozsvári Ákos, Németh Marcell, Mesics-Leiner Félix, Klement Dávid, Laczó Patrik, Takács-Földes Olivér, Reibling Olivér
I. korcsoport játékosai: Klement Martin, Czotter Péter, Klement Dávid, Székely Máté, Skaper Botond, Moldován Levente, Laczó Bálint, Dombóvári Olivér                                                                                              Felkészítő: Gerebics Gergő

KINCSKERESŐ

2017. április 7-én Szombathelyen került megrendezésre a „KINCSKERESŐ” Vers-és mesemondó verseny.

Arany János Általános Iskola fényképe.Iskolánkat a nagy létszámú mezőnyben Drávecz Hunor 2. osztályos, Szabó Krisztián 4. osztályos, Vörös Mátyás 4. osztályos, Sótér Máté 5. osztályos és Slemmer Tamás 8. osztályos tanulók képviselték. Mindannyian szépen szerepeltek. Szabó Krisztián és Vörös Mátyás II. helyezést értek el.
Gratulálunk nekik! 
 
Arany János Általános Iskola fényképe.
Versmondó verseny
2017. április 5-én került megrendezésre iskolánkban az Arany János születésének 200. évfordulójára szervezett versmondó verseny, amire a környék iskoláiból (Apátistvánfalva, Rábagyarmat, Magyarlak) is szép számmal érkeztek gyerekek. Ötletes, humoros és többnyire kortárs költők versei hangzottak el. Nagyon jó hangulatban telt a délután, ahol bátor, ügyes és jól felkészült tanulókat hallhattunk. A zsűrizéshez nyugdíjas pedagógusokat hívtunk segítségül, Kovács Lászlónét, Labricz Bélánét, Szepesiné Fuisz Erikát.

A zsűri által a legjobbnak ítélt versenyzők:
3. évfolyamban:
I. Németh Olivér (Arany János Általános Iskola)
II. Lugosi Iringó (Arany János Általános Iskola)
III. Kovács Boglárka (Rábagyarmati Általános Iskola)
Különdíj:
Németh Zsófia (Magyarlak – Csörötnek Általános Iskola)

4. évfolyamban:
I. Náricza Nina (Arany János Általános Iskola)
II. Németh Zsófia (Arany János Általános Iskola)
III. Rocsa Alexandra (Arany János Általános Iskola)
Különdíj:
Farkas Nanda (Magyarlak – Csörötnek Általános Iskola)
Vörös Mátyás (Arany János Általános Iskola)
 
 

Kedves Balázs!

Az Eltérő Tantervű Tagozat nevében köszönjük az önzetlen támogatást.

A gyűjtésből befolyt összeget fejlesztő eszközökre fordítottuk.

Mindemellett a Hevesi Sándor Színházban megtekinthettük A dzsungel könyve című musicalt.

Köszönjük!

Mezei futóverseny (diákolimpia) Szombathelyen

2017.március 22-én, megyei versenyen vett részt Szentgotthárd és Térsége Iskola 13 tanulója. Az Arany János Általános Iskolából 8 diák volt érdekelt a második korcsoportban: Méhes Jázmin (3.c), Egervári Laura (3.a), Sömenek Antónia (4.b), Tölgyes Alma (4.c), Kolozsvári Ákos (3.d), Laczó Patrik (4.d), Takács-Földes Olivér (4.d), Horváth Ákos (4.b).A futóversenyen egyéniben és csapatban egyaránt indultunk. A leány csapat 6. helyen, a fiú az 5. helyen zárta a versenyt, melyen 12 iskola vett részt. Fiúknál Kolozsvári Ákos 20. helyen ért a célba. Lányoknál, volt tanulónk Mihályfi Dóra 4. helyezést ért el, ezzel bejutott az országos döntőre, ami Gödöllőn kerül megrendezésre április 11-én.

Tornaverseny
Arany János Általános Iskola fényképe.2017.03.09-én Körmend-Szentgotthárd- Vasvár járás tornaversenyén vett részt az iskolánk, melynek a körmendi Somogyi Béla Általános Iskola adott otthont. Csapatunk a I-II. korcsoport leány kategóriájábaArany János Általános Iskola fényképe.n talajtorna és szekrényugrás számokban indult. A színvonalas tornaversenyen csapatunk IV. helyezést ért el. A csapat tagjai: Láng Anna, Fartek Laura, Takács Dana, Katona Karolina, Dännler Rebeka, Cziráki Adrienn. Felkészítő Gerebics Gergő.

Gratulálunk!!!

FELHÍVÁS

a Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba, a 2017/2018. tanévre történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a Vas Megyei Kormányhivatal Szentgotthárdi Járási Hivatala Közleménye szerint az alábbi időpontokban kerül sor:

2017. április 20. (csütörtök) 8.00-19.00

2017. április 21. (péntek) 8.00-18.00

Tanköteles korú, 2017. augusztus 31-ig a hatodik életévét betöltött gyermekét a szülő köteles az életvitelszerű lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas,

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt

és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.

A felvételről vagy a felvétel elutasításáról az iskola igazgatója értesíti a szülőket. A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fenntartó hivatott a jogorvoslati kérelmet elbírálni.

Tankerületi igazgató

2017.

Az egyes általános iskolák körzetébe tartozó települések, utcák és terek nevét az alábbiakban közöljük:

A Szentgotthárdi Járás iskolakörzeti beosztása:

Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolája

(9970 Szentgotthárd, Arany János utca 2.)

Beiskolázási körzete: Alsószölnök, Apátistvánfalva, Felsőszölnök, Kétvölgy, Nemesmedves, Orfalu, Rönök, Szakonyfalu, Szentgotthárd, Vasszentmihály.

Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolájának Rábagyarmati Telephelye

(9970 Rábagyarmat, Város út 1.)

Beiskolázási körzete: Rábagyarmat.

Szentgotthárd és Térsége Iskola Szécheny István  5-8. Évfolyamos Általános Iskolája

(9970 Szentgotthárd, Füzesi utca 3.)

Beiskolázási körzete: Kötelező felvételt biztosító iskola az alsószölnöki, az apátistvánfalvai, a felsőszölnöki, a kétvölgyi, a nemesmedvesi, az orfalui, a rábagyarmati, a rönöki, a szakonyfalui, a szentgotthárdi és a vasszentmihályi 5-8. évfolyamos tanulónak átvétele esetén

Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

(9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 2-4.)

Beiskolázási körzete: Kötelező felvételt biztosító iskola az alsószölnöki, az apátistvánfalvai, a felsőszölnöki, a kétvölgyi, a nemesmedvesi, az orfalui, a rábagyarmati, a rönöki, a szakonyfalui, a szentgotthárdi és a vasszentmihályi 5-8. évfolyamos tanulónak átvétele esetén

Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak – Csörötnek Általános Iskolája (1-8. évfolyam)

(9963 Magyarlak, Kossuth L. út 236.)

Beiskolázási körzete: Magyarlak, Csörötnek.

Megemlékezés

2017. március 2-án iskolánk előtt emlékeztünk névadónk, Arany János születésnapjára. A műsort Rogán Andrea tanítónő állította össze és a 2.c osztály tanulói adták elő. A mai nappal kezdtük azt a programsorozatot, melynek keretében a gyerekek megismerkedhetnek Arany János életével, verseivel, iskolánk elmúlt évtizedeivel. Lesz versmondó verseny, rejtvény, kiállítás, vetélkedő, öregdiák találkozó, és még sok minden más, amit majd egy Gálaműsorral zárunk 2018. március 2-án, megünnepelve azt, hogy iskolánk 30 éve vette fel Arany János nevét.

Arany János Általános Iskola fényképe.

Arany János Általános Iskola fényképe.A mai naptól látható iskolánk aulájában egy rajzkiállítás tanulóink munkáiból. A rajzokat Arany János : Juliska elbujdosása ill. A gyermek és a szivárvány című verse alapján készítették a gyermekek. Az első és második osztály tanulói pedig Petőfi Sándor: Arany Lacinak című versét illusztrálták.

 

Arany János Általános Iskola fényképe.Délután a negyedikes tanulóink egy rendhagyó irodalomórán vehettek részt, amit Kovács Lászlóné , Éva néni tartott. Visszarepített minket az időben. Fényképek segítségével mesélt a korábbi iskolai évekről, a most már felnőtt gyerekekről, a kirándulásokról, a versenyekről. Megtudhattuk, hogy Németh Pista bácsinak és Juci néninek köszönhetjük azt, hogy ma iskolánk Arany János nevét viseli. Klári néni tervezte azt a jelvényt, amit ma is büszkén viselnek tanulóink. Mesélt Arany János gyermekkoráról és néhány versét is felelevenítette. Köszönjük szépen a rendkívüli, maradandó élményt nyújtó délutánt. Nagyon szeretnénk, ha lenne folytatása!

Terematlétika

2017. február 22.

Arany János Általános Iskola fényképe.

30 m sprint:
– Leány:
o II. helyezett: Kovács Hédi
o III. helyezett: Tóth Júlia
– Fiú:
o II. helyezett: Major Dominik
o VII. helyezett: Rózsa Marcell
Helyből távolugrás:
– Leány:
o I. helyezett: Tölgyes Alma
o II. helyezett: Hegedűs Kata
– Fiú:
o I. helyezett: Nagy Donát
o III. helyezett: Csuk Noel
Medicinlabda dobás:
– Leány:
o II. helyezett: Szoták Rebeka
o III. helyezett: Hodács Adrienn
– Fiú:
o II. helyezett: Kobl Győző
o IV. helyezett: Vaspöri Dániel
2 körös futás:
– Leány:
o II. helyezett: Sömenek Antónia
o III. helyezett: Méhes Jázmin
– Fiú:
o I. helyezett: Horváth Ákos
o VI. helyezett: Klement Dávid

GRATULÁLUNK!!!!!!

Tisztelt Szülők!

Kérjük Önöket, szíveskedjenek adójuk 1 %-ával iskolánkat támogatni.
Iskolánk Tanulóiért Alapítvány adószáma: 18881808-1-18

Köszönjük!

 

bal

Angol nyelvű szavalóverseny

dscf8744

dscf87462016. december 1-én rendezték meg a megyei angol nyelvű szavalóversenyt Szombathelyen.

Iskolánkat Petneházi Hanna 2. d osztályos tanuló képviselte, The White Rabbit című verset szavalta el. A kifejező előadásmódot és a helyes angol beszédet a zsűri ezüst minősítéssel díjazta.

Felkészítő tanár: Katona Beáta

Ifjú sakkozók

Sikeresen kezdődött a 2017-es esztendő a szentgotthárdi ifjú sakkozók életében, mint ahogy a 2016-os év befejeződött.
Tavaly év végén került megrendezésre a Vas Megyei Sakkszövetség szervezésében a Megyei Gyermek Rapid Sakkverseny Szombathelyen, ahol a meghívásos verseny keretében 7 fordulóban dőltek el a helyezések. Szép sikerként könyvelhetjük el, hogy a lényegesen nagyobb utánpótlás- és edzőbázissal rendelkező szombathelyi gyermek sakkozók mellett 4 versenyzőnk is bekerült a megye legjobbjai közé.
A legkisebbek között, az U8-as kategóriában 2 ifjú szentgotthárdi sakkozó is, a lányok között Kocsis Nóra és a fiúk között Librecz Lénárd is meghívást kapott és taktikus versenyzéssel szépen helytálltak a rendkívül erős mezőnyben. Nóra a lányok között 3. helyen végzett és Lénárd pedig a fiúk között lett 4. helyezett.
Az egy korosztállyal feljebb indulók között, Kocsis Viktor több nagyszerű győzelmet szerezve az utolsó fordulóban végül a végső győztestől kikapva végzett a remek eredménynek számító 3. helyen.
Ahogy említettük az új évben is folytatták sikeres versenyszereplésüket az ifjú sakkpalánták, immár a nemzetközi porondon, ugyanis az ausztriai Leitersdorf-ban került megrendezésre 2017. január 6-án és 7-én, a „Kreis Süd – Jugendmeisterschaft” elnevezésű kifejezetten gyermekeknek szánt sakkverseny, ahol is a 2 nap folyamán először 3 majd 2 partit játszottak, 60-60 perces gondolkodási idővel és itt is szép sikerekkel zárták a kétnapos megmérettetést. A versenyen egyébként csak osztrák versenyzők indultak a 3 szentgotthárdi gyermek sakkozó mellett.

Arany János Általános Iskola fényképe.


Az U8-asok között Librecz Lénárd végzett az 1. helyen és közvetlenül mögötte 1 pont hátránnyal végzett Kocsis Nóra a 2. helyen.
A korcsoportot váltó és így az idén már az U-12-es korosztályban induló Kocsis Viktor végig kiegyensúlyozott és érett, fegyelmezett sakkozást bemutatva a 2. helyen végzett a nívós mezőnyben.
Gratulálunk fiatal sakkozóinknak az elért sikereikhez.

Köszönet

   2016. december 23-án az Üvegkutya Pavilonnál Horváth Balázs második alkalommal lepte meg a rászorulókat egy tál meleg étellel. Ehhez kapcsolódva adománygyűjtést is szervezett. Az adakozók egy tányér gulyást kaphattak. Idén az összegyűlt pénzt az iskolánk eltérő tagozatán tanuló gyermekek számára ajánlotta fel Balázs.

Arany János Általános Iskola fényképe.

   Ezúton szeretnénk megköszönni Balázsnak és segítőjének, Hevesi Áronnak, ill. a jószívű adakozóknak, hogy összesen 121.100 Ft-ot fordíthatunk fejlesztő játékok vásárlására. A gyerekek az adományt jelképesen tegnap vehették át. A tagozaton dolgozó pedagógusaink segítségével mihamarabb kiválasztjuk a megfelelő játékokat, hogy tanulóink birtokba vehessék azokat.

Karácsonyi műsor

Karácsonyi műsorunkról készült videónkat megtekinthetik itt!

NEMZETISÉGI NAP

Iskolánk negyedik osztályos nemzetiségi képzésben tanuló diákjai NEMZETISÉGI NAPON vettek részt a Széchenyi István Általános Iskolában.

A jó hangulatú délelőtt a karácsonyi készülődés jegyében zajlott.  A gyerekek játékokat sajátítottak el német nyelven, papírból csillagot,  gyöngyből és fonalból karácsonyfadíszt készíthettek. Lehetőségük volt mézeskalács készítésére is.

15409930_1298635176846410_1061410857_o

KÖSZÖNET NYILVÁNÍTÁS

     A Család-és Gyermekjóléti Központ Szentgotthárd intézménye, ezúton fejezi ki Tisztelettel köszönetét és háláját a Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolája számára, a „2016. évi Karácsonyi Adományozás” címén meghirdetett felajánlások gyűjtéséért, és a gondoskodó törődéséért a többszörösen hátrányos helyzetben, illetve veszélyeztetettségben élő családok, egyedülőélők, és kiemelten az anyagi szempontból rászoruló, sokszor nélkülöző kisgyermekek megsegítésével kapcsolatban.

     Köszönetemet külön ki szeretném fejezni, az oktatási intézményben tanuló kisdiákok szülei számára, akik a felhívás hatására segítő szándékukkal, készségükkel gondoltak a Központunkkal kapcsolatban álló személyek karácsonyi élelmezésére.

000_0012

Örömmel tapasztaltuk, hogy a felajánlások hasznos, a mindennapi élethez szükséges tartós élelmiszerekből, játékokból, könyvekből, iskolai felszerelésekből tevődött össze.

Az adományokat 2016. 12. 01-től kezdve folyamatosan eljuttatjuk a rászorulók számára, ezzel megkönnyítve egyébként is nehéz élethelyzetüket, mely az Ünnepek közeledtével még inkább felfokozódik. Egészen biztos vagyok abban, hogy a szülők az Önök segítségével meg tudják oldani a gyermekeik mindennapi meleg étkezését, és még a karácsonyfa alá is kerülnek játékok, könyvek.

Előzetes felmérésünk alapján, az Önök által felajánlott adományok 35 ( 25 kiskorú él a családokban) súlyosnak mondható anyagi terhekkel élő családhoz juttatjuk el, az intézmény ellátási területén (16 település).

Tisztelettel: Uhor Anita

intézményvezető

Egészségnevelési nap

     Idén is megrendezésre került iskolánkban 2016. november 24-én az egészségnevelési nap. Tanulóink olyan ételeket készítettek, amelyek az egészséges életmód részét képezik. Minden osztály más-más ételt készített, például: gyümölcssalátát, zöldségsalátát, különféle gyümölcsturmixokat, sütöttek kenyeret, főztek almakompótot, megismerkedtek a gyógyteák jótékony hatásaival, készítettek plakátokat. Reméljük, hogy ezen törekvésünkkel tanulóinkat a helyes irányba tudjuk terelni.

Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny

 

A Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 2016. november 24-én német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyt szervezett Szombathelyen. A november elején tartott iskolai forduló után hat tanulónk vett részt a megyei rendezvényen :

Ördögh Erik 2. osztályos , Egervári Laura 3. osztályos, Hodács Adrienn, Fartek Laura, Rocsa Alexandra és Kulcsár Jázmin 4. osztályos tanulók.

A gyermekek lelkesen készültek a megmérettetésre szabadon választott művekkel. A szereplő diákokat Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Vassné Juhász Enikő és Ligetvári-Németh Katalin készítette fel.

A versenyről mindannyian egy-egy oklevéllel tértek haza. Az utazás költségét az alsószölnöki Német Nemzetiségi Önkormányzat finanszírozta. Köszönet érte.

                                                                                                         Ligetvári-Németh Katalin

                                                                                                              tanító némettanár

Mesemondóverseny

2016. november 22-én került megrendezésre az iskolai mesemondóverseny a 2. évfolyamosok részére. A gyerekek szép számmal jelentkeztek mind a négy osztályból. A következő eredmények születtek:

I. helyezett: Závecz Dóra 2.a

II. helyezett: Doszpot Adél 2.c

III. helyezett: Soltész-Bácskai Levente 2.b

Különdíjasok:

Fehér Gréta 2.b

Soós Emília 2.b

Régebbi híreink

Naptár

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nyitvatartás

 • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
 • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép