„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Osztálykirándulás 1.b osztály

Iskolánk 1. b osztályos tanulói a közeli Rátót községbe mentek osztálykirándulásra. A kis csapat izgatott volt, ugyanis több kisgyermek is most ült először vonaton.
Az első célállomás a kastély megtekintése volt. Ott várta az osztályt a község polgármester asszonya, Domiterné Molnár Annamária. A gyönyörű épület (amiben egykoron iskola is működött ) ma már magántulajdon , nem látogatható. Polgármester asszony segítségével azonban a gyerekek bemehettek a kastély parkjába, megcsodálhatták azokat a fákat, amelyeket még az egykori pénzügyminiszter, Széll Kálmán idejében ültettek. Megtudták azt is, hogy a jelenlegi tulajdonos arra törekszik, hogy a kastély minél inkább hasonlítson az eredeti állapotára.
Megnézték az Aradi Vértanúk Parkját, mécsest gyújtottak, meghallgatták polgármester asszony elbeszéléseit, majd 25 –en állták körbe a parkban található 150 éves tölgyfát.
Ezt követően a néhány éve átadott játszótérre mentek, ahol a gyermekeket terülj, terülj asztal várta – melyen pogácsa, sósrúd, csokis keksz, gyümölcslé, sárgabarack és szőlő volt! A rövid falatozás után vidám játék következett.
Köszönjük a polgármester asszonynak a szívélyes vendéglátást, a tollakat és a községet ábrázoló képeslapokat.
Hazaérkezve a Zöldfa Vendéglőben várta már a gyerekeket a frissítő limonádé és a finom pizza és a fagyizás sem maradt el.
Ezen a gyönyörű napsütéses napon élményekkel gazdagodva , kellően elfáradva tért haza az 1. b osztály.

Sulibuli a 4.A osztállyal

A 4. A osztály egy utolsó sulibulival zárta az alsó tagozatot. Három csodálatos napot töltöttek a Balatonon,Vonyarcvashegyen. Az első éjszaka a sátortáborban izgalmasra és rövidre

Tovább olvasom »

Nyári “aranyos” tábor

A mai nappal lezárult iskolánk egyhetes nyári ,,aranyos” tábora. Elmondhatjuk, hogy minden nap mozgalmasan telt, a gyermekek rengeteg élménnyel térhettek haza délutánonként.A hétfő kézműveskedéssel indult.

Tovább olvasom »

Madarak és fák napja

2024. június 17-én a felső tagozatosok Madarak és fák napja keretében a Hársas-tóhoz kirándultak. Az út a Brenner-kápolnától végig az erdőben vezetett. A tóhoz kiérve

Tovább olvasom »

Bobo Fun Park a 6.a osztállyal

Iskolánk 6.a osztálya Alsópáhokra ment a Bobo Fun Parkba kirándulni, ami egy aktív szórakoztató központ a gyerekek számára. A fedett Adrenalin Arénában több mint 30

Tovább olvasom »

Naptár

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép