„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Határtalanul program

A Határtalanul program keretében június 3-ától öt napos Felvidéki túrán vett részt a 7. osztályunk az őriszentpéteri iskola diákjaival együtt.
Első állomásunk az országhatárt átlépve Komárno volt. A városban minden Jókai Mórra emlékeztet. Az Alapiskola, a színház is az író nevét viseli, természetesen szobra előtt is tisztelegtünk. Rimaszombaton városi séta közben Blaha Lujza, Petőfi Sándor, Ferenczi István, Tompa Mihály szobránál elmondtuk a róluk gyűjtött információkat. Szálláshelyünk Rimakokován egy sípálya mellett volt.
A 2. napon reggeli után Jolsvára utaztunk ahol a felújítás alatt lévő Kohári kastélyt néztük meg. Hizsnyón a templomban megcsodálhattuk Lőcsei Pál mester szárnyas oltárát. A murányi várat sajnos az időjárás miatt megmászni nem tudtuk. Hazafele menet a buszból néztük meg a Rimabányai templomot. Az esti vacsora után megemlékeztünk a nemzeti összetartozás napjáról.
A 3. nap hosszú és mozgalmas volt. A Szepesszombat, majd Lőcse városa következett, ahol a Városházán megnéztük a kiállításokat, meghallgattuk Lőcse város történetét, majd a Szent Jakab templomban a Pál mester által készített szárnyas oltárt tanulmányoztuk. Útközben az Alacsony, majd a Magas Tátra vonulatait láthattuk a buszból. Ezek után az UNESCO Világörökség listáján szereplő Szepesi vár következett, ahonnan csodálatos kilátás nyílt az alatta lévő területekre. Utolsó állomásunk Kassa, ahol a Szent Erzsébet – dóm altemplomában megkoszorúztuk II. Rákóczi Ferenc sírhelyét. Majd halkan elénekeltük a magyar Himnuszt.
A 4. nap is élményekben bővelkedett. A dobsinai jégbarlangban jól felöltözve a 00 C körüli hőmérsékletben elámulva hallgattuk az idegenvezetőt. Ezt követően megindultunk a Szlovák Nemzeti Park túraútvonalán a Hernád folyó völgyében. Sajnos elkapott a zápor minket, de mi hősiesen megmásztuk a hegyet, és elértük a hegytető büféjét. A buszhoz vezető út csodálatos volt: egyszemélyes libegővel tettük meg az utat. A kilátás pazar volt. A szálláshely felé haladva megnéztük a Betléri vadászkastélyt. Az utolsó estet kvíz feladatokkal zártuk. A végén minden csoport jutalmat is kapott.
A hazautazás napján töltöttünk egy délelőttöt a füleki II. Koháry István Alapiskolában. Az utolsó felvidéki program pedig a vár bevétele volt. Majd hosszas utazással haza érkeztünk Szentgotthárdra.
Ez az öt nap felejthetetlen élmény marad mindegyikünk számára.
Köszönjük a lehetőséget!
A 7.a osztály

Sulibuli a 4.A osztállyal

A 4. A osztály egy utolsó sulibulival zárta az alsó tagozatot. Három csodálatos napot töltöttek a Balatonon,Vonyarcvashegyen. Az első éjszaka a sátortáborban izgalmasra és rövidre

Tovább olvasom »

Nyári “aranyos” tábor

A mai nappal lezárult iskolánk egyhetes nyári ,,aranyos” tábora. Elmondhatjuk, hogy minden nap mozgalmasan telt, a gyermekek rengeteg élménnyel térhettek haza délutánonként.A hétfő kézműveskedéssel indult.

Tovább olvasom »

Madarak és fák napja

2024. június 17-én a felső tagozatosok Madarak és fák napja keretében a Hársas-tóhoz kirándultak. Az út a Brenner-kápolnától végig az erdőben vezetett. A tóhoz kiérve

Tovább olvasom »

Bobo Fun Park a 6.a osztállyal

Iskolánk 6.a osztálya Alsópáhokra ment a Bobo Fun Parkba kirándulni, ami egy aktív szórakoztató központ a gyerekek számára. A fedett Adrenalin Arénában több mint 30

Tovább olvasom »

Naptár

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép