Kisebbségek Nemzetiségi Napja

1995 óta, mikor az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése elfogadta a kisebbségekhez tartozó személyek jogairól szóló nyilatkozatot, minden évben december 18-án ünnepeljük a nemzetiségek napját.
Ebben a tanévben a járványhelyzet miatt el kellett halasztunk, és ezen a héten emlékeztünk meg róla a nemzetiségi nyelvoktató képzésben tanuló diákjainkkal.
Ez alkalomból meghívtuk iskolánk nyugdíjas pedagógusát, Czuczainé Skaper Hildát, aki a gyerekeknek a német nemzetiség izgalmas húsvéti játékait mutatta be, tanította meg. Az iskola részére ajándékot is hozott, Josef Michaelis Regenbogen című verseskötetét. A szlovén nemzetiségű gyerekeket is meglepte szlovén nyelvű falinaptárral, memóriakártyákkal és órarendekkel.
A szlovén nemzetiség kultúrájához Metoda Perger segítette a gyerekeket közelebb kerülni.
A délelőtt folyamán tojást festettünk, húsvéti díszeket készítettünk és interaktív feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az események öt helyszínen zajlottak.

A program lebonyolításában Csanaki- Both Zsófia, Domiter Judit, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Tüskés Marianna és Ligetvári-Németh Katalin vett részt.


Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on linkedin