Elindult az új tanév

Tóth Szonja 3. osztályos tanuló szavalatával kezdődött idén a 2022/2023-as tanévnyitó iskolánkban. Az ünnepi eseményre reggel 8 órára várták a tanulókat és szüleiket az iskola főbejárata elé.

Schleipfnerné Gáspár Andrea intézményvezető ünnepi beszédében elmondta, idén 282 tanulóval és 16 osztállyal kezdi meg működését az iskola, melynek tanulói létszáma 37 fővel nőtt az idén. Akik számára a legkülönlegesebb nap volt azonban a mai, az az 51 kis elsős, akik az óvodai évek után az iskola falai között szerzik meg ezután a megfelelő tudást. Az intézményvezető hozzájuk is szólt, számtalan sikert és örömöt kívánva, majd a hagyományoknak megfelelően a felső tagozatos diákok ünnepélyesen feltűzték a legkisebbek ingjére, blúzára az Arany-kitűzőt. Ezután Kálnay Adél Köszöntő című versét Pukhely Péter Noel, Szentpáli Bence és Vörös-Wülfinger Ákos első osztályos tanulók előadásában hallhatták a tanévnyitón résztvevők. Őket Düh Lászlóné és Bartakovics Ilona óvónők készítették fel.

Az ünnepségen Schleipfnerné Gáspár Andrea kitért arra is, hogy a nyári munkálatoknak köszönhetően frissen festett falak között folyhat az idei évben is a munka. A megújult környezet mellett elmondható, hogy a személyi feltételek is megfelelőek, teljes mértékű a szakos ellátottság az intézményben és több új pedagógus csatlakozott a tanári karhoz.

Az ünnepség végén egy szép és tanulságos idézettel köszönt el az intézményvezető a szülőktől és a gyermekektől, majd az osztályok bevonultak az iskolába és elindult a 2022/2023-as tanév a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában is.