„Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra)

Hírek

KÖSZÖNET NYILVÁNÍTÁS

     A Család-és Gyermekjóléti Központ Szentgotthárd intézménye, ezúton fejezi ki Tisztelettel köszönetét és háláját a Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolája számára, a „2016. évi Karácsonyi Adományozás” címén meghirdetett felajánlások gyűjtéséért, és a gondoskodó törődéséért a többszörösen hátrányos helyzetben, illetve veszélyeztetettségben élő családok, egyedülőélők, és kiemelten az anyagi szempontból rászoruló, sokszor nélkülöző kisgyermekek megsegítésével kapcsolatban.

     Köszönetemet külön ki szeretném fejezni, az oktatási intézményben tanuló kisdiákok szülei számára, akik a felhívás hatására segítő szándékukkal, készségükkel gondoltak a Központunkkal kapcsolatban álló személyek karácsonyi élelmezésére.

000_0012

Örömmel tapasztaltuk, hogy a felajánlások hasznos, a mindennapi élethez szükséges tartós élelmiszerekből, játékokból, könyvekből, iskolai felszerelésekből tevődött össze.

Az adományokat 2016. 12. 01-től kezdve folyamatosan eljuttatjuk a rászorulók számára, ezzel megkönnyítve egyébként is nehéz élethelyzetüket, mely az Ünnepek közeledtével még inkább felfokozódik. Egészen biztos vagyok abban, hogy a szülők az Önök segítségével meg tudják oldani a gyermekeik mindennapi meleg étkezését, és még a karácsonyfa alá is kerülnek játékok, könyvek.

Előzetes felmérésünk alapján, az Önök által felajánlott adományok 35 ( 25 kiskorú él a családokban) súlyosnak mondható anyagi terhekkel élő családhoz juttatjuk el, az intézmény ellátási területén (16 település).

Tisztelettel: Uhor Anita

                                                                                                                  intézményvezető

Egészségnevelési nap

     Idén is megrendezésre került iskolánkban 2016. november 24-én az egészségnevelési nap. Tanulóink olyan ételeket készítettek, amelyek az egészséges életmód részét képezik. Minden osztály más-más ételt készített, például: gyümölcssalátát, zöldségsalátát, különféle gyümölcsturmixokat, sütöttek kenyeret, főztek almakompótot, megismerkedtek a gyógyteák jótékony hatásaival, készítettek plakátokat. Reméljük, hogy ezen törekvésünkkel tanulóinkat a helyes irányba tudjuk terelni.

Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny

 

A Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ 2016. november 24-én német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyt szervezett Szombathelyen. A november elején tartott iskolai forduló után hat tanulónk vett részt a megyei rendezvényen :

Ördögh Erik 2. osztályos , Egervári Laura 3. osztályos, Hodács Adrienn, Fartek Laura, Rocsa Alexandra és Kulcsár Jázmin 4. osztályos tanulók.

A gyermekek lelkesen készültek a megmérettetésre szabadon választott művekkel. A szereplő diákokat Kulcsár Judit, Pintér Krisztina, Vassné Juhász Enikő és Ligetvári-Németh Katalin készítette fel.

A versenyről mindannyian egy-egy oklevéllel tértek haza. Az utazás költségét az alsószölnöki Német Nemzetiségi Önkormányzat finanszírozta. Köszönet érte.

                                                                                                         Ligetvári-Németh Katalin

                                                                                                              tanító némettanár

Mesemondóverseny

2016. november 22-én került megrendezésre az iskolai mesemondóverseny a 2. évfolyamosok részére. A gyerekek szép számmal jelentkeztek mind a négy osztályból. A következő eredmények születtek:

I. helyezett: Závecz Dóra 2.a

II. helyezett: Doszpot Adél 2.c 

III. helyezett: Soltész-Bácskai Levente 2.b

Különdíjasok:

Fehér Gréta 2.b

Soós Emília 2.b

kuk1612

A kitűnő kirándulás élménybeszámolója

2016. október 27-én az Arany János Általános Iskola kitűnő tanulói egy felejthetetlen, élményekben gazdag kiránduláson vettek részt. Tanulóink Sárvárra mentek kirándulni.

A gyerekek a délelőtt folyamán a Sárvári Vár – Nádasdy Ferenc Múzeumot tekintették meg egy érdekes és tanulságos előadás keretében. Délután a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben lubickoltak tanulóink. Reméljük, hogy a kirándulás a jövőben is ösztönzőleg hat diákjaink tanulmányi eredményére.

Nyílt órák

2016. november 15-én 2. és 3. osztályban az első és második óra nyílt óra.

Minden kedves szülőt szeretettel várunk!

Köszönjük szépen a Szentgotthárdi Kézilabda Klubnak a sportszereket!

Az elsősök avatásáról és az Európai Diksport Napjáról készült képek megtekinthetőek itt!

Tanévnyitó 2016/2017

további fotók…

Nagycenki kirándulás

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete -folytatva a hagyományokat- ismét meghívta iskolánk eltérő tantervű tagozatának tanulóit egy autóbuszos kirándulásra.

A gyerekek május 12-én örömmel indultak a számukra ismerős nyugdíjas tanár nénikkel a gyönyörűen felújított nagycenki Széchenyi emlékhelyekre.

13227938_1047057491997157_2070021031_n

Megtekintették a Széchenyi Kastély és Emlékmúzeum gyűjteményét. Nagy érdeklődéssel járták végig a család és gróf Széchenyi István életét és munkásságát bemutató kiállítást. Különösen érdekelte a gyerekeket a Lánchíd építését, a folyamszabályozást és hajózást bemutató képi és tárgyi anyag.  Hosszan elidőztek egy-egy számukra érdekes makettnél és műszaki berendezésnél.

A csapat megnézte a Széchenyi szobrot és a mauzóleumot is. A gyerekek legnagyobb örömére utazhattak a felújított múzeumvasúton is. Élvezték az utazást, és csodálkozva figyelték a szolgálatot teljesítő gyermekvasutasokat.

A kis csapat élményekkel gazdagon tért haza. Emlegetik a látottakat, és már most várják a következő kirándulást.

 

MINIOLIMPIA NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENY

Testvériskolánk, a szlovéniai Lendván ismét megrendezte a MINIOLIMPIA elnevezésű atlétikai versenyt 1-3. osztályos gyerekeknek.

Négy iskola 130 tanulója mérte össze tudását. Ezúttal is a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tanulói szerepeltek a legeredményesebben.

20160518_195459

Egyéni 60m-es futásban 5 arany, 2 ezüst született.

Győztesek: Németh Zalán, Németh Bálint, Major Dominik, Kovács Hédi, Tóth Kinga.

Az öt induló 4x50m-es váltóból 3 arany, két ezüst lett.

Győztes váltók: Soós Emilia, Tóth Kinga, Doszpot Adél, Vigh Laura, Kolozsvári Ákos, Bedi Miklós,  Laczó Patrik, Csörnyi Márk,  Czeglédi Karina, Tóth Júlia, Domiter Anna, Hegedüs Kata.

A vortex dobásban idén eredményesebben szerepeltünk, hiszen két aranyérmet is szereztünk. (Végvári Gergő, Vaspöri Dániel)

Összesítésben 19 arany, 11 ezüst 2 bronz, ami igazán szép eredmény a kicsiktől.

A gyerekeket Dancsecsné Bálint Zsuzsanna készítette fel.

 

Der Lebkuchenmann – A mézeskalácsember

A harmadik és a negyedik osztályba járó német nemzetiségi tanulók 2016. május 9. – én színházlátogatáson vettek részt Szombathelyen.  A szekszárdi „Deutsche Bühne” A mézeskalácsember című előadását nézhették meg. A színészek alakítása, a díszletek elnyerték a tanulók tetszését. Sikerélmény volt számukra, hogy az előadás során sok szót, kifejezést megértettek. Nagyon tetszett a gyerekeknek a musical, és jó lenne, ha máskor is részt vehetnének egy német nyelvű előadáson. A költségeket a tanulók szülei fizették, illetve a vasszentmihályi Német Nemzetiségi Önkormányzat 30000 forinttal támogatta. Köszönet érte.

Némettanárok

 

20160509_135416 (2)

20160509_135602

 

Eredményes részvétel a Kincskereső Megyei Vers- és Mesemondó Versenyen

Május 12-én az eltérő tantervű tagozat négy tanulója vett részt a Szombathelyen rendezett „Kincskereső Megyei Vers-és Mesemondó versenyen”.

A gyermekek lelkesen és szorgalmasan készültek a megmérettetésre. A nagy izgalommal várt eseményen az alapos és szorgalmas felkészülésnek köszönhetően mind a négyen szépen szerepeltek.

Az alsó tagozatos kategóriában Sótér Máté 4. osztályos tanuló 1. helyezést ért el,

Vörös Mátyás 3. osztályos tanuló 2. helyezett lett,

Szabó Krisztián 3. osztályos tanuló oklevelet kapott.

Mindhárman egy-egy Donászi Magda verset mondtak.

A felső tagozatos kategóriában Slemmer Tamás 7. évfolyamos tanuló 2. helyezést ért el. Ő Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz című versét adta elő.

Eredményes szereplésükért osztályfőnöki, ill. igazgatói dicséretet kaptak.  Mindnyájuknak gratulálunk.

13116353_1026988497349160_8345795826212860512_o

 

Madarak és fák napja

2016. május 13-án az Arany János Általános Iskola kis tanulói egy felejthetetlen, élményekben gazdag Madarak és fák napi programban vettek részt.

A délelőtt folyamán a tanulók két helyszín segítségével ismerkedhettek meg a természet védelmének fontosságával.

A ligetben egy érdekes, tanulságos 8 illetve 9 állomásból álló természetvédelmi akadályversenyen vettek részt a gyermekek, az Őrségi Nemzeti Park dolgozóinak segítségével. Tannerné Barki Márta, Tárczy Andrea, Dr. Jandrasits László és Szabó Imre, játékos feladatokkal vonták be a tanulókat észrevétlenül a természet izgalmas világába.  Első ízben az 1-2. évfolyamosok, majd rövid szünet után a 3-4. évfolyamosok játszhattak.  A gyermekek betekintést kaptak a madarak védelmének eszközvilágába, megismerkedhettek fészkelési szokásaikkal, az erdei séták alkalmával fellelhető vadonélő állatok lábnyomainak azonosításával, az év élőlényeivel, az ehető és mérgező gombákkal.

A program másik helyszínén tanulóink érdekes előadást hallgathattak meg a madarak védelméről, Faragó Ádám madarász tolmácsolásában. Részt vettek egy izgalmas természetvédelmi kvízben, megtekintettek egy természetfilmet, valamint Belső Csaba és Bartakovics Bogdán munkavizsgás vadászkutya bemutatóján ismerkedhettek meg a vadászkutyák fontos és hasznos segítő munkájával.

Reméljük, hogy a program segítségével a gyerekek jobban vigyáznak, figyelnek majd környezetük védelmére.

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket a  tanulók 2016/2017. tanévre szóló tankönyvlistájáról évfolyamonkénti bontásban.
Angol nyelvi versmondó versenyen
2016. március Angol verseny10-én Szombathelyen megrendezett megyei szintű angol nyelvi versmondó versenyen rész
t vett tanulók szép eredményeket értek el.
Kóbor Szonja  4. osztályos tanuló arany minősítést vihetett haza. ( Felkészítő tanárnő: Katona Beáta)
Offner Noémi 3. osztályos tanuló arany minősítést és Náricza Nina 3. osztályos tanuló ezüst minősítést szerzett. (Felkészítő tanárnő: Huszárné Peresztegi Beáta)
Gratulálunk tanulóinknak és az őket felkészítő pedagógusoknak

A  2016-os Zrínyi matematika verseny megyei fordulóján Brunetto Giulio 4. a osztályos tanuló 4. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Bágerné Kovács Eszter

“Csoda-játékok” a Csodaszarvas Tájparktól

Iskolánk és a Csodaszarvas Tájpark sok éve részese egymás életének…kezdődött ez a kapcsolat egy jutalom kirándulással 4 éve és azóta is tart…a tavaszi időszakokban több osztályunk választja Rábahídvéget kirándulási helyszínként, majd nyaranta visszatérünk már egy kiterjedtebb létszámmal egy nyári tábor erejéig.

Itt találkoztunk többek közt két olyan népi játékkal, ami a Tájpark “fejlesztése” volt, 100%-ig műhelymunkában.

Ott született a gondolat, majd öltött testet memória játékként és célbadobóként. A játékokból a Tájpark csapata készített nekünk is egy-egy darabot, melyet iskolánk ajándékba kapott.

A célbadobó játékra Tahin Zsolt festőművész festménye került. A memória játék nagy előnye, hogy a gyerekek csapatokban játszhatnak vele, illetve a képek tematikusan, az évszaknak- ünnepköröknek megfelelően cserélhetőek.

Köszönjük szépen!!!

DSCF6797

 

Sikerek a Megyei Szépíró Versenyen

2016. március 2-án rendezték Kőszegen a Megyei Szépíró Versenyt, ahol SNI-s és BTM-es gyerekek vehettek részt. A megmérettetésnek a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont.

Korábban, a verseny iskolai fordulóján nyolc tanuló ért el helyezést, ezért ők mind részt vehettek a megyei fordulón. Nagyon jól szervezett versenynek lehettünk részesei. Betekintést nyerhettünk az iskolában folyó munkába. Az iskola tanulói pedig még különböző produkciókkal is elkápráztattak minket.

A barátságos, harmonikus környezetben a siker sem maradhatott el. Amellett, hogy minden tanulónk nagyon szépen szerepelt, az első kategóriában a következő eredmények születtek:

I. Orovicz Klarissza 2.d

II. Cao Yihan 2.b

III.  Horváth Joel 2.a

Ők képviselhetik Vas megyét az áprilisi országos döntőn Budapesten. Ezúton is gratulálunk a gyerekeknek és az őket felkészítő tanító néniknek, fejlesztőpedagógusoknak.

kép1           kép2

Megemlékezés

2016. márc. 2-án emlékeztünk Arany János 199. születésnapjára. A műsort Balla Margit gyógypedagógus szervezte és Szabó Krisztián ETT. 3. osztályos tanuló verssel színesítette, melyben Arany János első versét és Toldi Miklós Előhangjából szavalt egy részletet. A műsorban elhangzott Arany János életútja, megemlítették híres műveit, pályafutását. Köszönjük a színvonalas előadást és az érdekes feladatokat, amik maradandóbbá tették ezt a megemlékezést számunkra. A műsor végén az osztályok virágokat helyeztek el Arany János szobránál.

 

SZENT MÁRTON ROAD SHOW

a Szent Márton év jegyében

2016. március 1-jén iskolánk két osztálya, valamint a többi osztály díjazottjai, meghívást kaptak a Szent Márton év keretében rendezett „Road Show”-ra. A Színházban színes program várta a gyerekeket.

Szent Márton életéről hallhattak előadást Molnár Piroskától  a Móra Ferenc Könyvtár igazgatójától, majd Rimfel Ferenc plébános mesélt érdekes történeteket róla.

Aztán az ŐR-Nyék Hagyományőrző Alapítvány tartott bemutatót a korabeli katonai viseletről.

A délelőtt folyamán lehetőség nyílt népi gyermekjátékokra, középkori írás kipróbálására lúdtollal, kézműves foglalkozásra, kvíz kitöltésére és egészségügyi szűrésekre az EFI szervezésében.

A rendezvény csúcspontja a meghirdetett pályázatra beérkező rajzok és fogalmazások díjazása volt. Mindkét osztályunk 3.a (o.f.:Ligetvári Németh Katalin), 4. b (o.f.: Dancsecsné Bálint Zsuzsa) tanítványai sok értékes jutalommal térhettek haza. (fürdőbelépő, mozijegy, színházjegy, pizza utalvány játékok)

Tartalmas érdekes délelőtt volt! Köszönjük!

Díjazottak: 
Németh Marcell 4.b        Mikos Abigél 4.b        Tóka Réka 4.b                Kolok Dóra 4.c
Orbán Léna 4.d               Orbán Marina 4.d    Láng Anna 3.a               Csörnyi Mira 3.a
Támis Huba 3.a              Vörös Márton 3.c      Tölgyes Alma 3.c           Offner Noémi 3.d                                                              Benkeházi Dóra 2.a
KOCKÁSBAN
DSCF6763
 Tisztelt Szülők!
Kérjük Önöket, szíveskedjenek adójuk 1 %-val iskolánkat támogatni. Iskolánk Tanulóiért Alapítvány adószáma: 18881808-1-18.
Köszönjük!

DSC_4419-1

A képeket Bartos Károly készítette, a Szentgotthárdi Fotóklub vezetője.

TEREMATLÉTIKA SZENTGOTTHÁRDON

Február 2-án a Széchenyi István Általános Iskolában rendezték a környékbeli iskolák „erőfelmérőjét”.

Iskolánk 16 tanulója versenyzett futásban, dobásban és helyből távolugrásban. Mindenki legjobb tudását nyújtotta és fegyelmezetten versenyzett. A siker nem maradt el! A 14 éremből 5 arany, 6 ezüst és három bronz a mérlegünk.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Varjú Ivett és Tass Máté, hiszen két kategóriában is nyertek.

Minden versenyzőmnek gratulálok és büszke vagyok Rátok!

Zsuzsa néni

 

Német nemzetiségi vers-, és prózamondó verseny

Német nemzetiségi vers-, és prózamondó versenyen vettek részt iskolánk tanulói 2016. január 28-án Szombathelyen. A megmérettetést a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ szervezte. A január első felében megtartott iskolai fordulóból 5 tanítványunk jutott tovább a megyei rendezvényre.

Az I. korcsoportban versenyzett Kapitány Gréta 1. osztályos tanuló, Egervári Laura és Papfalvi Júlia 2. osztályos tanulók. Kulcsár Jázmin és Fartek Laura a 3. évfolyamból a II. korcsoportban szerepeltek. A gyermekeket Czuczainé Skaper Hilda, Kulcsár Judit, Pintér Krisztina és Vassné Juhász Enikő készítette fel.

német nemzetiségi 009 (1)

Tanítványaink két szabadon választott művet adtak  elő a német ill. a német nyelvterület irodalmából, továbbá a magyarországi német irodalmi alkotások közül.

A zsűri többek között  figyelembe vette a szövegválasztást, szövegtudást, a szöveghűséget a kiejtést, a hangsúlyt, a tartalomnak megfelelő előadásmódot és az összhatást. Produkciójuk eredményeképpen tanítványaink egy-egy oklevéllel térhettek haza.

Az utazás költségeit, ebben az évben az alsószölnöki Német Nemzetiségi Önkormányzat  fizette, melyet köszönünk nekik.

 

Vassné Juhász Enikő

némettanár

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET
ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

A műsorban szereplő gyerekeket felkészítette:
Czuczainé Skaper Hilda, Pintér Krisztina, Kozóné Stern Eszter, Ligetvári-Németh Katalin,Horváthné Kovács Adrienn,Jandrasitsné Kutasi Alexandra, Huszárné Peresztegi Beáta, Antal Ildikó,Hargitainé Fonyó Judit,Nagy Írisz
A műsorban közreműködött:
Varga Éva Adrienn, Agócs Beáta
Köszönjük szépen!

 

Iskolánkban is járt a Télapó

Esélynap

Az Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében 2015. november 23-án több osztályban esélyegyenlőségi foglalkozásra került sor, melynek keretében iskolánk tanulói megismerkedhettek a mozgás-, látás-, és hallássérült emberek mindennapjaival. A foglalkozások célja a gyerekekben az empátia, az elfogadás, a tolerancia erősítése, ismeretbővítés, a téma iránti szemléletformálás volt.

Köszönjük szépen Sütőné Németh Brigittának,Sághyné Gerencsér Andrea; Szenczi Krisztina, Sipos Kálmán, Domjánné Éder Marietta gyógypedagógusoknak a lehetőséget.

 

Egészségnap az Arany János Általános Iskolában

November az egészségnevelési hónap, melynek keretében idén iskolánkban egészségnapot tartottunk. November 26-án egészséges salátákat készített minden osztály gyümölcsből és zöldségből. Készült francia saláta, kukorica saláta, amit a gyerekek elfogyasztottak. A gyümölcssaláta volt a kedvenc. Volt olyan osztály, ahol egy mesében leírt salátát készített el. Utána az élményekről fogalmazást írtak.

Délután vetélkedővel zártuk az egészségnapot, ahol a 3. osztályosok játékos formában feladatokat oldottak meg az egészséges életmóddal kapcsolatban.

Az egészségnevelési hónap december 1-jén záródott a 4. osztályosok versenyével.

Mivel nagyon sikeres volt az egészségnap , ezért szeretnénk jövőre is megismételni.

Fotók

 

   A SPORT LEGYEN A TIÉD!

Az MDSZ koordinálásával zajló program részese lehetett iskolánk is november 17-én délután, hiszen egyes kiemelt sportágak és látvány-csapatsportok közreműködésével bemutatót tartottak.

Három sportággal ( asztalitenisz,darts,judo) ismerkedhettek és próbálhatták ki a gyerekek.  Amennyiben valaki kedvet kapott, Szentgotthárdon csatlakozhat ingyenes képzésükhöz.

Érdeklődni iskolánkban lehet!

Képek

November 18-án mesemondó versenyt rendezett az iskolánk

A hagyományosan második osztályosoknak szánt megmérettetésre szép számmal jelentkeztek tanulóink, akik valamennyien alapos felkészültségükről tettek bizonyságot. Változatos, furfangos, humoros, közkedvelt és kevésbé ismert történeteket is hallhattunk.

 A gyermekek előadását a háromfős zsűri ( Takács Tiborné, Vassné Juhász Enikő és Dancsecsné Bálint Zsuzsanna ) valamint a tanító nénik kísérték figyelemmel.

Különösen elégedettek lehettek a szövegtudással, a magabiztos kiállással és a meseválasztással.

Valamennyi résztvevő tanuló emléklapot vehetett át, könyvjutalomban pedig a három különdíjas, illetve a 4 helyezést elért gyermek részesülhetett.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk

!DSCF6019                   DSCF6015                   DSCF6014

A zsűri értékelése:

  1. helyezett: Lugosi Iringó (2.b)
  2. helyezett: Károlyi Maja, illetve Németh Olivér (2.d)
  3. helyezett:Klujber Dominik Gyula(2.c)

Különdíjasok:

Sipos Adél(2.d), Szabó Letícia (2.a), Joó Levente (Rábagyarmati iskola képviseletében)

A kitűnő kirándulás élménybeszámolója

2015. november 5-én az Arany János Általános Iskola kitűnő tanulói egy felejthetetlen, élményekben gazdag kiránduláson vettek részt.

A délelőtt folyamán egy érdekes, tanulságos előadást hallgathattak meg az Őrségi Nemzeti Park élővilágáról dr. Jandrasits László természetvédelmi őr tolmácsolásában, a nemzeti park központjának körtermében.

Majd Őriszentpéteren megtekintették az Árpád-kori Műemlék templomot és a Szikszay Edit Helytörténeti és Néprajzi Gyűjteményt.

Délután a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Doctor Herz című előadását élvezhették a gyerekek.

Reméljük, hogy a kirándulás a jövőben is ösztönzőleg hat diákjaink tanulmányi eredményére.

Képek a kirándulásról

Iratkozzon fel iskolánk hírlevelére!!!

Weboldalunk jobb oldal sávján található. Egyszerű, gyors feliratkozást követően küldjük Önnek fontos, közérdekű híreinket, eseményeinket e-mail címére.

A Szentgotthárdi Kézilabda Klub különböző sportszerekkel lepte meg iskolánk tanulóit.

DSCF5971

Köszönjük szépen az ajándékokat!

Nyelvek Európai Napja

Az Európa Tanács 2001-ben nyilvánította szeptember 26-át a Nyelvek Európai Napjává.   Ezen a napon az Európa-szerte zajló programok nem titkolt szándéka, hogy felhívja a figyelmet a sokszínű Európában a nyelvtanulás fontosságára.

20151001_135017                     20151001_141634                     20151001_142144

Iskolánk 5 évvel csatlakozott először a programsorozathoz. Ebben az évben a 4. osztályosok számára szerveztünk nyelvszakos kollegáimmal együtt játékos foglalkozást Egy vidám dal megtanulása és az interaktív táblánál végzett feladatok is hozzájárultak ahhoz, hogy növeljük tanítványaink nyelvtanulási kedvét.

Vassné Juhász Enikő

némettanár

A hulladékgyűjtési verseny eredményei:

Az 1.-2. évfolyamon az első helyezett a 2. b. osztály lett. 1395,17 kg papírt gyűjtöttek.

 DSCF5943

A 3.-4. évfolyamon az első helyezett a 3. a. osztály lett. 1833,7 kg papírt gyűjtöttek.

DSCF5948

Elsősök avatása

Elsősök avatására került sor 2015. szeptember 30-án a harmadik órában. A gyerekek ügyességi játékokon vettek részt, majd elszavalták az iskolában tanult Weöres Sándor verseiket. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink a megyénkben született költőnk verseivel megismerkedjenek. Majd fogadalomtétel után igazi iskolássá váltak. A kisdiákok nagyon jól érezték magukat – ezekről az ott készült fényképek is tanúskodnak – és a szereplésért jutalomban is részesültek.

Magyar Diáksport Napja

Iskolánk az idén másodszor csatlakozott a Magyar Diáksport Napja rendezvényéhez. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen újra kisütött a nap.

A cél: a gyerekek megszeressék a sportot, együtt mozogjanak nevelőikkel, megismerjék a közös mozgás örömét és kevesebb időt töltsenek a számítógépek előtt.

A különböző feladatokban 335 tanuló és 36 pedagógus vett részt aktívan.

A program 10 órakor meghívott oktatóval,  zenés bemelegítéssel kezdődött, ami megalapozta a jó hangulatot. Városi Tv-nk stábja is kilátogatott hozzánk, hogy hírt adjon vidám rendezvényünkről.

Aztán évfolyamonként (1-4.) tanító nénikkel futottuk le a 2015m-t.

Következtek a különböző helyszínek, amelyeken kedvük szerint vettek részt a gyerekek:

  1. labdarúgó mérkőzések osztályok között
  2. ping-pong
  3. tollaslabda
  4. ugrókötelezés
  5. hulahopp karikázás
  6. görkorcsolya, gördeszka
  7. akadálypálya a Kölyökatlétika programcsomag feladataival.

12 órakor értékeléssel zártuk a napot.

A gyerekeknek nagyon tetszett, jövőre biztosan megismételjük.

Képek itt…

2015/2016-os tanév

tervezett programjainak letöltése

Élmény az élményfürdőben

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének szervezésében felejthetetlen délelőttöt tölthettek az eltérő tantervű tagozat tanulói a városi élményfürdőben.

Kovács László tanár úr játékos gyakorlatokkal, izgalmas sorversenyekkel alaposan megmozgatta a gyermekeket a medence kellemes vizében. Utána következett a legizgalmasabb program, a csúszdázás. Öröm volt látni a mosolygó, boldog gyermekarcokat. Schreiner Vilmosné Zsuzsa tanárnő az egyesület nevében meglepetés ajándékkal is kedveskedett, majd vendégül látta a kis csapatot. Ők jó étvággyal fogyasztották el a pizzát, a jégkrémet és az üdítőt.

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete sok éve támogatja a sajátos nevelési igényű tanulókat. Ez az alkalom egy újabb példája az ő gondoskodó szeretetüknek.

Az élményekről készült fotókat a KÉPEK menüpontban tekinthetik meg!

Papírgyűjtés

     2015. szeptember 17-én papírgyűjtés volt iskolánkban. Két konténer lett tele papírhulladékkal. Köszönjük a Szülői Munkaközösség tagjainak és a többi szülőnek a segítségét, a gyerekek lelkes munkáját!!!  A papírhulladékért kapott pénz fele az osztályoké lesz, a másik felét pedig gyermek- programokra és játékok vásárlására fogjuk fordítani. Az 1-2. és 3-4. osztályok közül az 1. helyezett osztály külön jutalomban részesül.A nyertesek fényképe a honlapunkra is felkerül.
20150917_090050                     20150917_090101                     20150917_090030

Iskolavédőnői tanácsadás

Kedd és csütörtök

07:45 – 16:00

Iskolavédőnő: Kissné Unger Anita

Telefonszám: 06/70 944-3699

Egyik tantermünk felújítása megtörtént…

A 2015/16 -os tanév szakkörei

Naptár

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nyitvatartás

  • Hétköznaponként 07:00 – 18:00
  • Hétvégén és ünnepnapokon zárva

Aktuális híreink

Szülői értekezlet leendő 1. osztályos gyerekek szüleinek

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről szóló tájékoztató:

Heti étlap

Térkép